Gravid- uke 16 & 17

Gravid uke 17
17 uker + 1 dag
Trimester: 2
Termin: 12. mai

Pluss: Det å være gravid er jo egentlig noe man aldri blir ordentlig vant til, eller klarer å forstå. Jeg vet at det vokser et lite barn inni meg, men likevel så skjønner jeg det jo ikke ordentlig. Det gjorde jeg ikke med Sander heller, før etter at han ble født. Hele opplegget er jo litt litt sci-fi, samtidig som det er verdens mest naturlige ting. Veldig rart. Derfor synes jeg det er fint å vite hvilket kjønn det er, og jeg har fått et litt annet forhold til den lille pepperkaken nå som jeg ikke sier «den», men han eller henne. Skal dele med dere hva det er om ikke så lenge <3 Da vi var på ultralyd fikk jeg også beskjeden om at jeg var én uke mer gravid enn først tenkt, så «plutselig» har jeg hoppet frem 7 dager? Digg.

Minus: Jeg er ganske flink til å ikke sammenligne meg med andre, men det er jo ikke akkurat lenge siden sist jeg var gravid. Så denne gangen sammenligner jeg det meste med hvordan det var forrige gang, og det er ikke bare positivt. Denne gangen følte jeg først at magen poppet frem litt fortere enn sist, noe som er veldig naturlig når det er 2. gang. Men så var det som om den forsvant igjen – og så har jeg gått og ventet… Magen min var en del større på dette tidspunktet som gravid forrige gang, enn hva den er nå. Dessuten veier jeg mindre nå enn hva jeg gjorde før jeg ble gravid med Sander i utgangspunktet, og jeg skulle gjerne lagt på meg litt mer. Det er sikkert ikke helt unormalt, men har likevel vært litt bekymret pga det. Nå har jeg endelig klart å legge disse tankene vekk litt ettersom alle målingene så normale ut på siste ultralyd.

Graviditetssymptomer: Ikke så veldig mange egentlig. Det meste ubehaget fra første trimester er borte, kanskje med unntak av trøttheten. Kl 20 på kvelden er jeg som oftest stuptrøtt, og jeg synes det er tungt å stå opp om morgenen, men her kan jo årstiden spille inn litt ekstra også. Ellers må jeg tisse oftere enn vanlig, og synes fortsatt at jeg mister håret! Har ikke fått avsmak på noe spesielt av mat, men har litt mindre matlyst enn vanlig. Det rareste er at jeg som elsker popcorn har begynt å HATE lukten av det. Kan gjerne spise det, så lenge skålen står langt unna.

Neste kontroll: Den ordinære ultralyden min er i begynnelsen av januar, egentlig litt sent? Regner med at det er pga romjulen. Neste time på helsestasjonen er først i slutten av januar, så det er jo en stund til.

Babyens utvikling: Den lille er blitt 14-18 cm lang, og kan rulle rundt, sparke og suge på tommelen. Underhudsfettet begynner å dannes, armer og ben er ferdig utviklet og barnet har en aktiv periode inne i magen.

Kropp & forandringer: Jeg har begynt å kjenne litt bevegelse inne i magen, men foreløpig har jeg ikke hatt noen kynnere. Det hadde jeg MYE av sist, og det var ganske plagsomt. Føler ikke at jeg ser ordentlig gravid ut enda, men magen ser oppblåst ut på kveldene.

Hevelser? Nei

Ukens craving: Klementiner og gløgg <3 Eller, jeg dro faktisk det «gravid-kortet» her om dagen, fordi jeg fikk så lyst på pinnekjøtt.. Så Emil endte opp med å dra ned på butikken rett før stengetid for å kjøpe ferdigmat-varianten *kremt*

Innkjøp: Nå har jeg faktisk gjort mitt første innkjøp! Vi trenger jo ikke å kjøpe så mye denne gangen siden vi har alt av utstyr fra før, men jeg ville så gjerne ha en liten babykurv med håndtak. Så under Black Friday klikket jeg meg hjem en sånn 🙂

Navle – inn eller ut? Allerede to uker etter positiv test forandret navlen seg igjen, og nå går den i «ett» med resten av huden.

Giftering – av eller på? På. Har ikke noe ekstra vann i kroppen foreløpig, og det slapp jeg helt unna forrige gang.

Ukens must have: Har ikke følt meg «gravid nok» egentlig til å vite hva det skulle vært – jeg er i bedre form enn forrige gang, og fokuserer nok ikke like mye på det. Bruker fortsatt alle de vanlige klærne mine og sover godt om natten. Men ja – et must have kan jo være å SOVE PÅ MAGEN. Jeg eeeelsker å sove på magen og gruer meg allerede til å måtte slutte med det.

Comments

 1. Anniken says

  Vi er like langt på vei! Har ikke vært på ultralyd enda, så blir jo spennende å se om terminen blir flyttet, men tror ikke det blir mange dagene isåfall?

 2. NS says

  Du stråler! 😀 Gøy å lese gravidoppdateringer igjen. Jeg gikk gravid samtidig som deg da du ventet Sander. Fødte selv en gutt i mai 2018. Synes det er like gøy å følge deg denne gangen, selv om jeg ikke er gravid selv.

  Jeg har et spørsmål til deg som er litt off-topic, men jeg håper du kan ta det med i et innlegg der du svarer på spm. om du ikke svarer her. Hvilken selvbruning bruker du? Har så lyst å være fin og brun selv, men får ikke prioritert solarium med en liten en som krever meg 24/7, hehe 🙂

 3. Celine says

  Hei!
  Har du snakket med lege angående mulig hypotyreose (lavt stoffskifte)? Det kan gi symptomer som håravfall, mindre toleranse for kulde og andre «trege» symptomer. Tenkte på dette da du også, i tillegg til håravfall, nevnte at du fryser så tidligere her en dag 🙂
  Hilsen sykepleierstudent!

 4. Aina says

  Fikk en skikkelig følelse på at du venter jente må ? Er sykt mye med ditt sv.skap med Sander som er likt med min gutt, og dette sv.skapet ditt er veldig likt på mitt med jenta mi ? Blir spennende å høre!!

 5. Martine says

  Så utrolig gøy, spennende og koselig! Jeg har termin selv 23.april og synes dette er noe av det rareste, mest absurde, fantastiske, spennende, koseligste sci-fi-opplegget jeg har vært med på!!! Smiler hver gang jeg tenker på at det vokser en pitteliten guttetiss inn i meg :’) <3

 6. S says

  Koselig innlegg?
  Hvordan blir det med foreldrepermisjon og rettigheter ift foreldrepenger når man blir gravid når man fortsatt er i perm og ikke jobber? Bare nysgjerrig på hvordan dette er?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *