Gravid – uke 14

Gravid-bloggbildeJeg tenkte at jeg skulle begynne med ukentlige oppdateringer om graviditeten, og dette blir da første innlegg i denne «serien». Denne oppdateringen er fra en liten stund siden (10. sept), så neste oppdatering kommer allerede om noen dager :)

Termin: 18.03.2018
Gravid uke 14
13+4
189 dager igjen…

Babyens størrelse: Omtrent som en fersken!

 Graviditetssymptomer: Denne uken har vi vært i Los Angeles, og fartet litt rundt – og jeg har kjent symptomene ekstra godt. Jeg blir mye fortere sliten enn vanlig, og når jeg er sliten blir jeg veldig kvalm. Kvalmen har vært varierende – mest av alt om morgenen (hvis jeg ikke får i meg noe mat og drikke asap blir jeg kvalm), eller når jeg stresser (feks om jeg skal gjøre meg klar til middag på kort tid, da blir jeg helt ute)… Jeg har kastet opp et par ganger, men generelt er kvalmen litt bedre nå enn hva det har vært! Heldigvis! Det er mange lukter jeg ikke tåler, generelt er jeg er litt ekstra følsom, og humørsvingningene er der fortsatt. Hehe. Da tror jeg at det meste er dekket!

 Vektøkning: Jeg har ikke veid meg siden vi dro hjemmefra, og da var det ca 1 kg+. Tror jeg har lagt på meg litt mer nå, men det er nok mest fordi vi har spist så mye god mat her… ;)

 Ukens must haves: Vann, kjeks og frukt. Spesielt jordbær og melon. Og appene mine – som gjør at jeg holder kontroll over dagene, haha. Jeg bruker Preglife og/eller Babyverden Gravid og barn.

 Cravings: Egentlig ingenting? Matlysten varierer avhengig av kvalmen.

Innkjøp: Jeg trodde jeg kom til å kjøpe masse søte babyklær her, men siden vi fortsatt ikke vet om det blir gutt eller jente har jeg ventet med det… Har allerede gjort en del innkjøp fra før av i unisex-farger, men da vi dro innom en Nike-butikk på Silver Lake kjøpte jeg et par supersøte små sko ❤️

Kropp og forandringer: Magen begynner å synes litt mer nå, spesielt om kvelden!! Men jeg føler egentlig at jeg bare ser oppblåst ut da…

Energi: Mye bedre sammenlignet med uke 6-10, da jeg var utslitt 24/7 og så vidt klarte å holde meg våken gjennom dagen. Nå har jeg nok vært litt sliten pga reising og jetlag.

Kjønn: Det vet vi ikke enda. Men vi har en magefølelse på det begge to! Tenk at det vises på ultralyd allerede nå. Det blir så spennende!

Navnevalg: Listen med jentenavn er laaang, mens guttenavn-listen er en del kortere. Mange av mine favorittnavn liker ikke Emil i det hele tatt, haha – og omvendt! Men vi har et par navn vi liker begge to, de fleste begynner på A, E, W eller L.

Hva gleder jeg meg til: Jeg gleder meg over hver dag og hver uke som går, og over å kjenne symptomene – det betyr jo at jeg fortsatt er gravid. Har nemlig kjent mye på følelsen av at ting kan gå galt. Vi har det helt fantastisk på bryllupsreise, og heldigvis har vi 2 uker igjen! Jeg gleder meg til magen begynner å synes enda mer, og nå som jeg er i 2. trimester blir forhåpentligvis formen bedre :)

Comments

 1. stina says

  Heii! måå bare spørre hehe, har dere sett at paradise sesongen med emil er ute igjen? såååå gøy å se igjen hahaha!

 2. Kristin says

  Så hyggelig lesing! Håper du fortsetter med denne spalten! Jeg er også gravid, er 22 uker på vei så jeg ligger ikke så langt foran deg i løypa. Veldig spennende og koselig tid. Håper dere har en fin ferie og at kvalmen roer seg :)

 3. Birgitte says

  Gratulere så mye :D
  Blir spennende å følge graviditeten din! Jeg er også gravid for første gang og har også termin i mars! Har 5 mars,så er noen uker foran deg. Jeg sliter også med det du gjør. Jeg blir ikke sulten,jeg blir kvalm :P
  Spennende tid man går i møte:D

 4. Yvonne says

  Gratulerer så mye med graviditeten! Det å gå gravid med sitt første barn er en utrolig spennende opplevelse ☺️ Jeg har ett spørsmål ang fargen du bruker i reklame innlegget fra bare minerals, fargen du bruker, vet du hva den tilsvarer i mineralfondation i samme merke? Jeg bruker medium beige, er det ca det samme du bruker? Klem

  • Annette Haga says

   Hei! Tusen takk! Jeg tror også jeg har medium beige i mineral-foundation, bruker hvertfall Sandstorm i den nyeste :D

 5. says

  Det var lenge siden jeg hadde tittet innom her, og wow, så mye som plutselig har skjedd! Gratulerer med bryllup, og gratulerer så mye med graviditet! Gled deg så mye til tiden fremover, ikke minst til nurket endelig bestemmer seg for å hilse på! <3 Gratulerer igjen :)

 6. says

  Gratulerer så mye!! Men angående kjønn, det er veldig lett at de tar feil på tidlig ultralyd ;) Jeg var i uke 14/15 da jeg var gravid med tvillingene og fikk beskjed om mest sannsynlig en jente og en usikker. På ordinær ultralyd viste det seg å være to gutter :)) Masse lykke til, det blir spennende å følge deg fremover! <3

 7. Marianne says

  Har hvert innom bloggen din med jevne mellomrom før du sluttet å blogge, så ble glad når jeg akkurat oppdaget du har begynt å blogge igjen! Men enda mer stas når jeg ser du har termin nøyaktig samme dag som meg, i tillegg er vi like gamle! Lykke til med den lille i magen <3

 8. Elisabeth says

  Så utrolig koselig lesing! Gratulerer så mye ❤️ Glad for at vi får ta del i graviditeten :)

  Kos dere videre !

  Klem ☺️

 9. Elisabeth L says

  Gratulerer så utrolig mye <3 har ikke lenger tellingen på hvor lenge jeg har fulgt deg, men er så glad for at du deler disse oppdateringene med oss:) gleder meg masse til disse blogginnleggene og håper formen blir bedre!

 10. Kristine says

  Så gøy å lese! ❤️ Blir spennende å følge deg gjennom graviditeten!
  Jeg har termin 26.02 og ligger eg par uker foran. Har kjent på alle tingene du nevner, men jeg ble hvertfall roligere og mindre redd etterhvert! ☺️

 11. CE says

  Heisann! Gratulerer så mye med graviditeten! Ville bare komme med et liten tips med en gang.. hvis du er 13+4, så er du i uke 13! Ikke 14! Dette må vel være en blogg-greie, for veldig mange gjør samme feil.. eller så er det kanskje noen apper som skriver det på den måten? Uansett, spør legen din, eller jordmoren din, eller hvem som helst som har peiling på kvinnehelse. Et svangerskap varer jo 40 uker, ikke 41. ;)

  • Annette Haga says

   Hei! Når man er 13 uker + 4 dager så er man inne i svangerskapsuke 14 :) Det er sånn jeg har forstått at det regnes utifra apper og jordmor (ref kommentaren din om dette). Men skjønner ikke helt hva tipset var ment som, for det har jo ingenting å si når jeg vet at jeg er 13+4? PS: Mange går gravide i 42 uker!

 12. Karen says

  Ååå! Hva gjorde du når kvalmen holdt på på bryllupsreisa? Er selv på bryllupsreise nå og jeg tviler på at varmen gjør saken bedre. Holder oss ute av solen og gjerne på rommet midt på dagen. Er sulten, men samtidig vil jeg ikke ha mat… Eneste som frister er salat og det skal man jo helst holde seg unna. Litt slitsomt etterhvert altså, men samtidig ingen grunn til å sutre for mye :) Det er jo en hyggelig grunn heldigvis!

  • Annette Haga says

   Det var ikke så mye å gjøre med :P Jeg prøvde å drikke mye vann og spise små måltider ofte. Ellers bare tok jeg det med ro – varmen var sykt slitsom så skjønner deg godt! Men det er jo enda mer slitsomt å være hjemme og jobbe når formen er slik, så dere får bare roe ned mtp aktiviteter og prøve kose dere mest mulig<3

   • Karen says

    Ja, huff! Det er sant! Håper mye skyldes varmen, sånn at formen føles bedre når vi er hjemme igjen og det bærer tilbake på jobb! :) Heldigvis har vi fortsatt hatt en veldig fin ferie hittil og bare endret planene underveis etter behov :) Lykke til videre! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *