Fødebagen: Hva fikk jeg egentlig bruk for?

helg94Ååå, denne påskesolen er helt magisk! Vi har sittet mye inne den siste tiden (jeg.. med puppene ute, for å lufttørke etter amming), så det er godt å få litt frisk luft og rusle litt. Hvertfall nå som operasjonssåret har blitt bedre! Vi kjørte inn til byen for å trille en lengre tur – litt mer spennende enn å gå rundt i nabolaget her. Så kom vi hjem og jeg sovnet på sofaen, egentlig ganske rart ettersom vi får mer søvn enn jeg kunne håpet på med en nyfødt. Men det er jo sånn det er med babyer.. De sover mye i starten 🙂

helg943Jeg har fått noen spørsmål om jeg kunne lage et innlegg med hva jeg faktisk endte opp med å bruke i fødebagen, så nå har jeg fått skrevet det ned. Jeg er ganske sikker på at dette innlegget hadde vært annerledes dersom jeg ikke hadde tatt keisersnitt – ettersom jeg såvidt kunne komme meg opp av sengen i løpet av sykehusoppholdet. Men her er en liten oppsummering av hva jeg faktisk trengte – og ikke trengte – de første dagene etter fødsel!

• • •

MINE MUST-HAVES:

Helsekort. Sier seg selv!
Snacks.
MASSE snacks. Og drikke. Var så glad for at jeg hadde pakket med masse godt å knaske på.
Ammesinglet, tights og truser (store og myke!) Jeg fikk ikke behov for flere klær.. Lå jo under dynen hele tiden, med unntak av siste dagen.
Sandaler til dusjen. Viktig!!!
Lypsyl og hårstrikker. Leppene blir tørre og håret MÅ vekk fra ansiktet.
Sjampo og balsam. Det var helt magisk å ha med egne produkter til å vaske håret.
Tannbørste, tannkrem, deo og fuktighetskrem. Dette fikk jeg ikke brukt før dag 2, men det fikk meg til å føle meg så uendelig mye freshere.
Eget dopapir. Selv om jeg ikke fødte vaginalt, så er jeg fan av mykt dopapir…
Smokk. Det begynte vi med på dag 2, og selv om jordmødrene ikke er overbegeistret for dette – så vil jeg anbefale det dersom babyen er flink/ivrig på å suge. Hvis ikke er det sikkert lurt å vente litt.
Babypledd til hjemreisen. Vi glemte bilstolposen, så et mykt og godt pledd er fint å ha til bilturen hjem.

• • •

DETTE KUNNE JEG HA DROPPET:

Klær til babyen. Altså! Vi brukte kun bodyene som vi fikk låne av sykehuset, med unntak av plagg til hjemreisen. Vi fikk dessuten en kjempefin lue til Sander som vi fikk beholde og ta med oss hjem.
Bleier og bind. Det har de på sykehuset… Jeg hadde heller ikke behov for å ta med vaskekluter eller våtservietter/tørre servietter til bleieskift.
Ammebh-er. Jeg brukte bare ammesinglet.
Sokker og tøfler. Hadde null bruk for dette, ettersom jeg lå i sengen hele tiden.
Sminke, hårføner, morgenkåpe & pysj. Helt unødvendig for min del.
Ammeinnlegg. Dette trengte jeg ikke før etter jeg kom hjem (har riktignok hatt bruk for dem siden!)
Macbook og kamera. Jeg brukte bare mobiltelefonen. Kunne kanskje ønsket meg bilder fra sykehuset i bedre kvalitet nå i ettertid, men det duger med bare telefonen altså.
Klorevotter. Angrer på at jeg i det hele tatt brukte penger på dette, hehe. Dersom babyen skraper seg mye i ansiktet tenker jeg det isåfall går like fint å bruke sokker?

• • •

DETTE SAVNET JEG:

MultiMam-kompresser. Skulle ønske jeg begynte med dette så tidlig som mulig!
Brystskjell fra Philips Avent. Jeg skulle også ønske at jeg begynte med dette tidlig – kort fortalt er det smarte «skjell» som du plasserer utenpå brystet, inne i bh-en. Skjellene (eller koppene, som det jo er) samler opp melken dersom det drypper, og man unngår at brystvortene blir oppskrapet og såre. Med smarte luftehull – noe som er genialt dersom du ikke vil gå toppløs hele tiden (om du sliter med sår, slik som jeg gjør nå)

Comments

 1. P says

  Lurer på hvor ofte du ammer? Synes det er synd å vekke hver 3/4time hvis babyen ikke gråter og ber om det men sover godt, men fått beskjed om det. ..
  Syntes du ikke maten på Riksen var bra nok og tilstrekkelig ?

 2. Elisabeth L says

  Slike innlegg er alltid nyttig å få med seh 🙂 leste nettopp innlegget du skrev pae dager siden om at du våkner og sjekker om han puster, så lurte på om du har hørt om Owlet baby care socks? Det måler hjertet og oksygennivået til babyen mens han sover og brukes mye av foreldre som er redd for det samme som deg. Får man litt ro i sjela og slipper å være engstelig 🙂

 3. Elisabeth says

  Dette innlegget kunne jeg likeså godt skrevet, for det du ikke hadde behov for brukte ikke jeg heller da jeg fødte sønnen min.

 4. Vilde says

  Hvis du har sår på brystvortene (altså at de ikke kun er såre) så bør du ikke lufttørke. Da kommer det skorpe på som blir revet opp når babyen ammer. Sårene bør gro fra innsiden og ut. Det står mer om dette på ammehjelpen sine sider 🙂

 5. Martha says

  Prøvde å skrive en kommentar på forrige innlegg, men tror det skjedde en teknisk feil, så jeg prøver igjen 🙂

  Jeg synes det hadde vært så gøy med et innlegg om navnevalget på lille Sander, kanskje du kunne skrevet et? Om hvordan dere bestemte dere, hvilke navn dere var innom og hvordan dere har tenkt før dere ble enige og kom fram til Sander. Jeg elsker navn og synes det er spennende å høre om, spesielt når du er influencer også. Ble litt overrasket når bokstaven var S, for da er det fort vanlige navn som er aktuelle og ikke som Nelia typ haha.

  Kos dere i påsken <3

 6. Karoline says

  Det nestet gutten din ligger i på bildet var nydelig, hvor har du fått det ifra? Og ikke minst nydelig baby 🙂
  Vennlig hils Karoline

 7. Beate says

  Gratulerer så mye! Du gløder 🙂 Hvor er den «sengen» som sander ligger i fra? nydelig

 8. Tone says

  Gratulerer så inderlig med lillegutten! Har vært fantastisk å følge deg gjennom dette svangerskapet og nå etter fødsel. Gleder meg til fortsettelsen! Du er ærlig der det trengs, og skjønn tvers gjennom! Jeg heier på deg!

  Ser noen har kommentert det før også, men vil bare presisere det med lufttørking av puppa; Ikke gjør det! Det blir som å lufttørke såre og sprukne lepper. Kjør på med fuktighet, gjerne purelan eller annen ammesalve med lanolin, men det gjør du kanskje allerede.

  Hilsen fra hun som har amma tre barn på 4 år 😉

 9. Sara Eline says

  Hei, Anette

  Jeg ble dumpa i september og har slitt en del i ettertid. Jeg trodde virkelig det var oss to, men sånn ble det ikke. Jeg har endelig begynt å glede meg over ting igjen og ser at det finnes et lys. Fikk melding av han om at han har møtt en ny. Selvfølgelige gjør han ingenting galt, det vet jeg. Allikevell føles det så dritt og som om alt jeg har kommet meg over er tilbake. Har du noen gang opplevd dette? Skjønner ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom dette. Vi bor i tillegg i nærheten av hverandre og jeg er så redd for at jeg skal møte de på butikken for eksempel

  -Sara

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *