Fødebagen: Dette pakker jeg med meg

fødebag94Det er så deilig å ha gjort klar fødebagen! Det er jo ikke akkurat lite som skal med – selv om det helt sikkert er mye man fint kan klare seg uten… Uansett, det er en god følelse å være litt forberedt, så jeg har researchet meg frem til det jeg synes høres fornuftig ut å ha med. Vi er alle forskjellige, og det finnes ingen fasit, men kanskje listen under kan være til inspirasjon?

Nå står i alle fall vesken klar under trappen. Eller riktigere sagt – veskene, det var jo umulig å få plass til alt i én bag!

fødebag-11

TIL BABYEN:

Jeg synes det er vanskelig med størrelser, så jeg har sikkert pakket med altfor mye. Men det er jo så søtt og smått uansett, så jeg tenker det ikke gjør noe å ha med litt ekstra. Når det gjelder antrekket for hjemreisen tror jeg vi bestemmer oss for det når vi er der! Jeg elsker blant annet hentesettet til Lillelam, og har noen superfine og myke pysjamaser fra det franske merket Absorba.

· 3 bodyer + bukser

· 2 pysjamaser

· 2 heldresser

· 4 luer

· 2 par sokker

· 2 babytepper (ulike i tykkelsen)

· Bamse

· Vaskekluter

· Pose til bilstolen

TIL MEG – KLÆR:

Det er vanskelig å vite hvor lenge jeg kommer til å være på sykehuset, men jeg har kjøpt inn noen nye og litt freshe koseklær som jeg sparer til etter fødselen. Viktig at det er mest mulig komfortabelt. Ellers så vet jeg jo ikke om jeg får til å amme, men tar utgangspunkt i det – så både ammeplagg og innlegg er med i vesken.

· 2 ammebh-er og 3 amme-singleter

· 5 myke, store (!) truser

· 2 kosedresser

· Cardigan

· Ullkjole

· Kosesokker og tøfler

· Morgenkåpe og pysj

· Antrekk til hjemreisen

fødebag04

TIL MEG – HYGIENE

Produkter i reisestørrelser er så praktisk! Så da gjør det ikke noe å ta med litt ekstra.. Sjampo, body lotion, deo og lypsyl er det absolutt viktigste for min del. Og ikke minst hårstrikker! Ellers har jeg hørt at det er et must-have å ha med eget dopapir, så det tenker jeg nok ikke er så dumt.

· Ammeinnlegg

· Brystvarmere i ull

· Salve til brystvortene

· Bind og intimservietter

· Lypsyl

· Sjampo, balsam, body lotion og shower gel

· Ansiktsrens, serum og dagkrem

· Hårbørste, tørrsjampo, leave in-balsam og hårstrikker

· Tannbørste, tannkrem og deo

· Mascara, foundation og brynspenn

· Dorull

· Hårføner 

· Sminkefjerner

DIVERSE:

· Helsekortet for gravide og blodprøvepapirer

· Fødebrev

· Kamera + lader + ekstra minnekort

· Mobil + lader

· iPad (til mannen)

· Snacks, yoghurtnøtter, godteri og kjeks

· Drikkeflaske

PS: Bilstolen står allerede montert i bilen, og så tenker jeg å ha ammeputen min liggende der også – så kan eventuelt Emil hente den til meg dersom jeg skulle trenge den.

HVA HAR JEG GLEMT? 🙂

Comments

 1. M says

  Jeg fødte for 2 måneder siden, og husker jeg syntes det var litt ekkelt å gå barbeint på fellesbadet/dusjen, så anbefaler slippers e.l. som du kan ha på når du dusjer.
  Ellers var dopapir det jeg satt mest pris på at jeg hadde med, ta gjerne med to ruller (det går mye tørk bare etter litt tissing ;).

 2. Alida says

  Vet ikke om du ikke valgte å skrive det, men bleier til veslegutt? Dette får man også på sylehuset da, men kanskje dere har noen preferanser:)
  Masse lykke til!

  • Annette Haga says

   Har kjøpt inn en del som vi har hjemme, men tenkte det var unødvendig å ta med siden de har på sykehuset? Men sikkert greit å ta med noen uansett da 🙂 Tusen takk!

   • Nathalie says

    De hadde bare størrelse 2 bleier på st Olav, jeg satte pris på at jeg hadde med noen i størrelse 1:)

    For meg var smokk lifesaver, men vet det er delte meninger om det. 🙂

    Jeg syns det var digg å gå i en litt høy treningstights for å «holde på plass» magen.

    Fikk også noen til å dra hjem å hente banynestet, syns det var vanskelig å sove første nettene i fare for å «rulle over» så slappet mer av med den 🙂

    Men det er så individuelt, syns bagen din ser helt topp ut:)

 3. Cecilie says

  Så spennende! Masse lykke til 🙂

  Jeg vil anbefale grønnsåpe til å vaske forsiktig nedentil dersom du blir sår, det er en egen grønnsåpe som du får kjøpt på apoteket 🙂 Grønnsåpe leger fort sår og den svir ikke.

 4. Susann says

  Jeg har født to barn på to forskjellige sykehus. Ved siden av toalettet henger det en liten dusj, det er mye bedre å spyle seg godt og la det lufttørke så mye som mulig. Jeg opplevde at dopapiret hang seg litt fast rundtomkring nedi der, så jeg tok heller disse engangsklutene (som du også finner på badet der) og klappet litt tørt etterpå.

  Første gang hadde jeg endel sting, andre gang ikke, men det er ganske sårt og ømt nedentil etter en fødsel, så noe gnikking og tørking med dopapir tror jeg ikke du har så lyst til. <3 masse lykke til. Det er en fantastisk opplevelse å føde barn!

 5. Silje says

  Anbefaler Multimam kompresser til brystene! Mye bedre enn salven synes jeg. Og ullkjole får du mest sannsynlig ikke brukt. Upraktisk ved amming og (jeg) svetter som en gris første dagene etter fødsel. Man blør en del, så ville tatt med en ekstra bukse i tilfelle det går gjennom:)

 6. Therese says

  Takk for nyttige tips 🙂

  Syns det med klær til meg selv er vanskelig, hvor handler du? Og hvor har du handlet ammebh og undertøy?

  Lykke til med siste innspurt 🙂

 7. Lou says

  Synes alt ser veldig godt tenkt ut jeg! Kunne ikke se bleier, men det er vel standard 😉
  Personlig hadde jeg hetter tatt med flere sparkebukser/pysjer og droppet buksene, på grunn av stumpen etter navlestrengen…. er alltid redd bukse skal gnikke på den og irritere og dra. Masse lykke til ❤️❤️❤️

 8. M says

  Kan tipse om «klorevotter». De selger to pk i bomull på hm som er ganske greie. Mi første kom ut med spisse klør! Hun klorte seg noe helt grusomt i ansiktet hele tiden og så virkelig ikke noe godt ut. Fikk heldigvis tak i ganske kjapt. Denne gangen kommer jeg forberedt;)

  • Annette Haga says

   Ahh! Jeg hadde egentlig klorevotter på listen min, men så tenkte jeg det sikkert var helt unødvendig å bruke penger på.. Takk for kommentar 😀

 9. says

  Gøy å se hva du pakker med! Jeg rakk aldri å pakke min, men hadde skrevet ned hva jeg hadde tenkt å pakke da – haha! Jeg anbefaler også noen slippers som M over her sa 🙂 Jeg gikk i mine birkenstocks hele tiden, men skulle gjerne hatt noen jeg kunne ha på i dusjen også! Ellers ser det ut som om du har pakket med det meste jeg syntes var viktig 😀

 10. Karoline says

  Åh, for en fin liste! Syns du har fått med det aller viktigste! 🙂
  Og det er mange som sier at man ikke bryr seg om hva man kler seg i etter fødsel og at man ikke prioriteter å sminke seg, men! Det å kunne ha på meg en lett og ledig bomullskjole og ordne ansiktet litt, gjorde at jeg følte meg ordentlig fresh.

  Du får garantert beskjed om det på sykehuset, men det å skylle med lunkent vann etter dobesøk er det mange som velger å gjøre. Jeg gjorde aldri det, men det er vel litt smak og behag 🙂
  Også vil jeg anbefale å ta med litt kjeks og godsaker. Ikke bare til under fødsel, men jeg var veldig sugen på noe en times tid etter fødsel og det fristet ikke med brødskiver, så da passet safarikjeksen jeg skulle ha mens riene stod på bra, for de rakk jeg ikke spise før jenta kom. Haha 🙂

  Også må jeg få ønske deg masse lykke til! Fy søren for en innmari fin tid dere har i vente <3

  Hilsen mamma til ei på 9 mnd 🙂

 11. Hanne says

  Hang meg litt opp i kjole….hvis kjolen er rmed armer og ikke har ammeåpning (hvis du skal amme) så er nok den desverre ganske unyttig 😉
  Lykke til med siste inspurt.

  Hanne

  • Annette Haga says

   Åja, men det er en ammekjole 😀 Vet ikke om jeg får bruk med den, men har den med uansett – kanskje blir den brukt på hjemreisen:) Klem klem

 12. Tine says

  Dersom du tenker å bruke badekar som smertelindring, er det noen som vil ha på bikinitopp så en ikke føler seg så naken. Greit å ta stilling til det. 🙂 Jeg var sjeleglad for hårbøylen som ble med på fødestuen, smart å ha liggende i fødebagen. 🙂

 13. Tina says

  Multimam kompress er et must for såre brystvorter (!!) jeg hadde salve og ammeinnlegg, men ingenting fungerte så godt som multimam kompress. Viktig å huske på hvis du skal bruke salve: smør inn brystvortene med q-tips eller myk bomull for å hindre unødvendig bakteriespredning. Dette tenkte ikke jeg på og det gjorde at jeg fikk mega brystbetennelse 🙁

  Jeg kjøpte også koseklær til etter fødselen og tenkte ikke over at jeg skulle ha noe spesielt før/under fødsel på sykehuset. Fordi man får jo en slags kjolelignende drakt på sykehuset. Men et tips fra meg (som var mange timer i fødsel på sykehuset): ha på deg noe skikkelig komfy når du reiser på sykehuset og noe du føler deg ordentlig vel i. Det gjør hele smerteopplevelsen *litt* mer overkommelig hvis man selv føler seg vel og komfortabel i det man har på seg. Ikke ha noe som strammer veldig.. dette velger man jo selv men jeg husker jeg lå der og kunne ønske jeg hadde på meg noe mer komfortabelt.. for den drakta man får på sykehuset er ikke veldig komfortabel der man ligger/står…

  Ellers husker jeg at jeg pakket med så mye unødvendig klær til bebis. En ting jeg fort merket var at det enkle er ofte det beste. Onepiece, omslagsbody og sparkebukse sverget jeg til i tiden etter fødsel.

  Ellers ønsker jeg deg masse lykke til i tiden fremover 🙂

 14. Elin says

  Anbefaler attends bind som de selger på apoteket. De er egentlig til urin men fungerer bra til renselsen. Man blir mye mindre klam og ekkel enn de man får kjøpt på dagligvaren.

 15. Heidi says

  Hei!

  En ting jeg savnet når jeg fikk på Ullevål var tørre engangsservietter for å bruke ved bleieskift. De hadde kun hardt papir å tilby på barselhotellet. Er værtfall en ting jeg ville tatt med dersom jeg skulle fått flere barn 🙂

 16. T says

  Engangsvaskekluter til lillegutt. Slike tørre som du får på apotek/butikk. De har ikke slike om du kommer på barselhotell. Ekstra bleier er også lurt å ta med. Og kanskje en badeolje til han.
  Kan også anbefale blad/ sudoku /kryssord og penn. Kan være kjekt å ha om det tar litt tid før fødselen 😉
  Ellers som nevnt over, slippers – som du bare kaster etterpå. Lykke til. Håper du/dere får en flott fødselsopplevelse. 🙂

 17. Victoria says

  Jeg har pakket slippers!! Jobber selv som sykepleier og vet av erfaring at man gjerne ønsker sko man kan dusje i OG skylle/vaske godt når man kommer hjem. Noe man ikke kan med ulltøfler. Gulvene på sykehus er full i bakterier så jeg hadde ikke ville ha tatt med meg gode tøfler du vet du bruker mye hjemme og ikke får vasket <3 Deilig med sko å dusje i og da du sikkert ikke vil gå barfot der inne 😀 Hihi! Masse lykke til! Jeg er tre uker bak deg med termin!

 18. Kat says

  Ammepute, eget ammepute! Mye enklere når du lærer deg å amme med eget pute, først brukte jeg Cozyfix som jeg fikk lånt på sykehus, til den andre tok jeg eget My Breast Friend, var så enkel med en som kan festes!

 19. Andrea says

  Anbefaler å ta med ullklær- ullbody/bukse, ullue, ullpledd, ullsokker til når babyen ligger alene i sengen sin og ikke på brystet ditt. Kan fort bli kalde og da er ull gull.

 20. Hanne says

  Havaianas til å ha i dusjen som alle andre bruker! Det er jeg veldig glad jeg hadde med 🙂

 21. Anniken says

  Du har pakket ned veldig mye og jeg tviler på at du får bruk for halvparten hvis dere kun er på sykehushotellet de normale dagene. Jeg pakket ned like mye og angret i etterkant, men det spiller jo ingen rolle. Tenk på det en gang til og plukk ut/legg til det du vil. Vi hadde baby mye kun i bleia og vi lå mye i sengen i kun undertøy. Kroppskontakt er viktig i begynnelsen og vi ville nesten ikke gå ut av sengen for å spise middag, så jeg trengte ikke mye klær til lille. En ting jeg vil anbefale dere er å lage en spilleliste og ta med høyttaler dersom dere har det. Vi lagte en «fødeliste» på Spotify med våre feelgood-sanger og hørte på den under hele fødselen. Det var skikkelig koselig og god stemning på fødestua og det var med på å gjøre fødselen til en veldig fin opplevelse ☺️

  Masse lykke til og kos dere med fødsel! Ikke vær redd og stol på jordmødrene:) Tiden går så fort, mini her er alt 5 mnd- hvor ble tiden av lurer jeg på!!

  • Annette Haga says

   Hehe jaa men gjør det noe om man har med seg for mye da?:) Tenker litt sånn at om jeg hadde kommet uten noe som helst – så hadde det helt sikkert gått fint det også 😉 Men så bra tips med spilleliste, det skal jeg lage!! Tusen takk:)

 22. J says

  Jeg hadde med meg to 6 pk med froosh, sånne små bokser med smoothie som kan stå i romtemperatur. Greit å ha både under fødsel og etterpå. Og ballerina kjeks og salte kjeks. Lykke til 🙂

 23. Cathrine says

  Noe jeg ikke tenkte på var gulpekluter og smekker. Det kan være dere får en liten gulpebaby, å da er det veldig kjekt å ha det. Lykke til:-)

 24. Anne Lise says

  Lypsyl!! 🙂 Det var så viktig for meg. Og headsett til telefonen. Hun jeg delte rom med snorket hele natten og jeg slet med å sove 🙂

 25. Amanda says

  Hei! Spennende dager du går i mot! Fødebagen ser super ut, men jeg vil gi deg mitt beste tips. Det er ingen hemmelighet at underlivet er sårt og vondt etter fødsel. Jeg har født to barn fint og lett, men sårt og vondt var det likevel. Jeg kjøpte denne:

  https://www.skinlove.no/hudpleie/gravid/new-mama-bottom-spray-underlivsspray.html

  Dette var fantastisk!! På fødeavdeligen min var det en liten dusj ved toalettet, så jeg fikk dusja underlivet mitt etter dobesøk. Så sprayet jeg med denne sprayen. Mild fin lukt og kjølende effekt! Følte meg hundre ganger freshere 🙂 brukte den hjemme i renselsen også.

  Masse lykke til med fødsel og barseltid! Dette er det største i livet <3

 26. Sandra Malene says

  Hei!

  Dette var en godt tenkt liste, jeg har født en gang tidligere og venter nestemann nå. Dette er ca akkurat hva jeg kommer til å ha med meg da 🙂
  Det eneste er bæresjal/bæresele om du har det, det skal jeg absolutt ha med meg neste gang. Man har jo babyen hud mot hud omtrent hele den første tiden, og da er det veldig fint å ha med seg et bæresjal. Synes jeg da 🙂 Jeg hadde Caboo Close sist, veldig fornøyd og veldig koselig når babyen er nyfødt. Så klart så lenge kroppen er i form til det da.

  Toalettpapir var ikke så viktig for min del, på sykehuset mitt hadde de en sånn spyler man kunne bruke når man var på do. Jeg følte ikke for å bruke papir på en uke eller noe, haha. Måtte sy en del og var så redd for at det skulle svi noe ekstremt.

  Masse lykke til med alt! 😀

 27. Helene says

  Hei!
  Jeg fødte for 2 mnd siden og om du skulle glemme noe, så har de virkelig alt til bebisen på sykehuset/barselhotellet 🙂 Trenger ikke ha med bleier og annet til stell.

  Var det en ting vi skulle gjort annerledes, så var det å pakke noe mer klær til far. Trodde vi bare skulle være i 2 netter, men ble i 3. Jeg hadde jo pakket med meg en del ekstra for å ha litt i velge i, så jeg hadde nok, hehe!

  Masse lykke til!

 28. Marthe says

  Anbefaler å pakke med noe «ordentlig» mat til Emil. Fødselen min startet kl tre på ettermiddagen og mannen min rakk ikke å spise middag før vi måtte dra (selv om jeg ba han gjøre det gjentatte ganger). Han får ikke noe mat underveis på føden så han fikk ikke brødskive før jeg fikk tre timer etter fødselen, altså kl seks på morgenen dagen etter. Vi hadde for det meste pakket snacks som var veldig greit å ha på barselhotellet:)

 29. Cecilie says

  Så mye fint, elsker den stripete dressen! Jeg har jobbet en del som pasientportør på sykehuset, og er det en ting man fort lærer seg er å se om det er barn 1, 2, 3 eller 4 etter hvor mye foreldrene har med seg! VI flytter mor, far og baby over til pasienthotellet og når de kommer med trillekoffert, bag og to vesker kan man bare gratulerere med det første barnet :’D Når man kommer til barn nr 3 har de som oftest bare en liten bag med seg – de vet at alt dillet trenger man ikke og så mange skift ikke er nødvendig. Sykehusene har så mye forskjellig så det trengs ikke så altfor mye. Lykke til med fødsel!

 30. Ingvill says

  Hei,

  Helt ny leser her:) Her er min tilleggsliste:

  Våt- eller tørrservietter til babyen. På barselshotellet er det bare papir. Den første sorte avføringen syntes jeg var lettest å få av med våtservietter med ekstra vann.

  Jeg ville også tatt med kladder til å bruke når du skiftet bleie. Ellers kan du ende opp med å bruke en haug med de små håndklærne og det blir rotete og grisete. Jeg savnet hvertfall det selv. De beste kladdene synes jeg man får på apoteket. De er billigere enn vokskladder og har bedre oppsugingsevne.

  Stor te/kaffekopp:) på frokosten er det kun små kopper og det er mulig du er keen på å ta med en stor kopp på rommet.

  Ev brystskjold, sånne du bruker til å samle opp melk. Kan være Ok dersom du får veldig såre brystvorter sånn at ikke klær eller noe må komme i kontakt med huden.

  Lykke til! De er så utrolig flinke på Ullevål. Fødselen kommer til å gå superbra uansett hvordan babyen ligger!

 31. Eva says

  Energidrikk! Jeg var så i smertekoma (det var en fin fødsel altså!) at jeg klarte ikke spise.. energidrikk ble min redning!

 32. Stine says

  Hei! Ser ut til å være en fin fødebag. Henger meg bare opp i en ting:-p Mulig det er blitt nevnt lengre opp, men hvorfor ha med vaskeklut? Du får alt slik på sykehuset:-)

  Masse lykke til med innspurten og god bedring!

 33. Alexandra says

  Hei!
  Ser det står over her, men våtservietter:)
  Regnet med at det var der (Ullevål), men det var kun bleier. De beste bleiene da hvertfall:) Libero touch:)
  Lykke til med alt!

 34. kristine says

  Så fin liste! Denne skal brukes til inspirasjon når jeg de neste ukene skal i gang med å pakke min fødebag! Takk 🙂
  Hvor er vesken i fra?

  klem

 35. Caroline says

  Hei Annette,

  elsker å følge deg gjennom graviditet og småbarnstiden! 🙂 Kan jeg spørre hvilken strl. du hadde på dette hentesettet? Strl 52 eller 56?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *