Filippinene: mine beste tips!

Jeg så det var en av dere som etterlyste litt info om reisen vår til Filippinene, så her kommer et innlegg om det! Dersom det er andre temaer dere vil jeg skal skrive om, så må dere bare legge igjen en kommentar :)

filippinene1

Hvor dro dere?
Jeg brukte mye tid på å planlegge denne turen, spesielt når det kom til flybilletter. Vi reiste først Oslo->Bangkok->Manila med Thai Airways (betalte rundt 6000 kr hver), og derfra med Philippine Airlines til Boracay. Flytidene matchet heldigvis bra, så vi slapp å sove en natt i Manila. Det var et langt reisedøgn, men virkelig verdt det!

Vi var fem netter i Boracay, og bodde rett på White Beach (station 1, som regnes som den fineste/roligste delen). Deretter fløy vi til Busuanga (via Manila), og reiste rundt. Vi bodde på et hotell i Coron Town (som var nyåpnet og fint- men veldig lite å finne på, så bortsett fra at det var god mat i restauranten er det ikke noe jeg vil anbefale spesielt), Two Seasons Coron Island (en resort på en privat øy i Palawan) og på flotte Busuanga Bay Lodge.

Hoteller: Two Seasons Boracay, Two Seasons Coron Island, Busuanga Bay Lodge, Two Seasons Bayside Hotel.

Hvordan var været i oktober?
Vi dro utenfor høysesong fordi det var både billigere og roligere mtp turister – og vi var virkelig så heldige med været! Da vi ankom Boracay hadde det nylig slått til en stor tyfon, og vi visste ikke hva vi kunne forvente. Det var litt overskyet, men for det meste hadde vi helt fantastisk vær, sol og varmt.

filippinene2

Hvilken øy likte du best?
Jeg likte aller best Coron Island (Two Seasons) og Busuanga (Busuanga Bay Lodge). Den første var en idyllisk, privat øy med alt man trenger (bortsett fra wifi, haha, men det går fint for noen dager. Deilig å logge av litt på ferie!) Herlig spa, nydelig mat og serviceinnstilte ansatte. De stelte dessuten i stand verdens mest romantiske Beach Candlelight Dinner for oss!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Busuanga Bay Lodge var veldig luksus, og her tok vi speedboat i femten minutter for å komme til en fantastisk strand – mye mer eksotisk enn White Beach/Boracay. Her var det så og si null turister, bare hvit strand og blått hav så langt øyet kan se. Jeg er utrolig glad for at vi reiste rundt og fikk sett så mye som vi gjorde! Palawan-området måå bare oppleves!

Hvordan kommer man seg i mellom de forskjellige plassene?
Det kommer vel an på hvor man er, men vi måtte (dessverre) mellomlande i Manila da vi skulle fra Boracay til Busuanga. Så vidt jeg vet går det ikke direktefly mellom disse småøyene, så det blir fort litt ekstra med reising. Her anbefaler jeg å gjøre litt research for turen, slik at du får utnyttet tiden best mulig! :)

fillippinene33

Andre tips?
Da vi skulle reise hjem og kom til flyplassen på Busuanga måtte vi betale en liten airport fee (med kontanter). Noe ikke vi hadde, ettersom vi hadde gitt bort alt i tips. Det var ingen steder å betale med kort/ta ut penger, så vi stod der som to dumme spørsmålstegn. Til slutt tvang flyplassvakten Emil til å måtte spørre noen andre passasjerer om penger til å betale for oss… Hahah, det var så pinlig. Vi fikk heller ikke kjøpt noe mat eller drikke på flyplassen – nettopp fordi de kun tar cash. Så husk på dette dersom du skal dra fra en liten flyplass!

Jeg vil også anbefale å planlegge GOD tid på mellomlanding. Dette sparer deg for mye stress. Manila er en forferdelig stor flyplass, og da vi på hjemreisen skulle over fra Terminal 4 til Terminal 2 brukte vi førtifem minutter – KUN på å komme over til den andre terminalen.

Positivt: Fantastisk klima (!!), billige priser og god mat. Palawan er helt magisk!! Jeg er veldig glad for at vi opplevde flere steder enn bare ett, så det vil jeg anbefale videre :)
Negativt: Ingenting? Litt lang reisetid for å komme dit, men vi hadde ingen dårlige opplevelser. Jeg hadde kanskje litt for høye forventninger til White Beach (vær klar over at det ikke er like idyllisk der nå som for noen år siden – stranden er fin, men det er stappfullt av selgere og mange turister).

Comments

 1. Karoline says

  Filippinene ser helt fantastisk ut! Det landet er helt klart på min bucket-list! Var hotellene dere bodde på dyre/billige?

  • Annette Haga says

   Hei! Det kommer an på hva du sammenligner med:) anbefaler å sjekke tripadvisor, så kan du sette prisene på hoteller opp mot hverandre!

 2. Pernille says

  åååååååh det høres så fint ut! Og bildene :) Drar til Caribbean on 2 uker og gleder meg noe skikkelig!

  Jeg er så glad at du er tilbake igjen med blogger, men forstår det er viktig å ta det forsiktig…

  Jeg er så nysjerrig pa mye om deg og hvordan det er med deg egentlig :) Kansje du kann fortelle mer om Wilma, jobben din, leiligheten! Det hadde vaert hyggelig å høre om!

 3. Helene says

  Nå fikk jeg skikkelig lyst å reise! veldig fine bilder, og kjekk kjæreste du har fått deg :D Han var med i paradise hotel sant? hehe.
  Veldig glad for at du har begynt å blogge igjen, du er så inspirerende :)

 4. E says

  Hei, tusen takk for tips! Veldig fine bilder. Har veldig lyst til å reise dit rundt jul/nyttår neste år :-)
  Har du forresten tatt sillikon? (du ser uansett utrolig bra ut). Glad for at du blogger igjen!

 5. Camilla says

  Ååå, ble så glsd når jeg så at du skulle begynne å blogge! Ble alltid så inspirert når du blogget sist :-) Kan jeg få spørre om du har exstencion i håret evt hvilke frisører og hva heter det ? :) Du har så flott hår :D Klem

  • Annette Haga says

   Hei! Jeg går til min faste frisør Lill Kristine hos Hendrix Hair Majorstua :) bruker teip-extensions fra salongen nå!

 6. Aurora says

  Så gøy at du har begynt å blogge igjen! Var fast følger i mange år og blir alltid så inspirert av innleggene dine – både i klesveien, til reising og hverdagslige ting :) Stå på videre! <3

 7. Siri says

  Er sååå glad for du har begynt å blogge igjen Annette :D :D
  Kunne gjerne tenke meg du blogget litt om interiør, mote (f.eks freshe vårklær og antrekk til jobb/kontor), organisering av garderobe og gjerne bilder av garderoben din :D Liker forøvrig også innleggene dine om reiser. God helg!

 8. Christel says

  Ble kjempeglad når jeg fant ut at du hadde begynt å blogge igjen. Hadde vært interresant om du blogget om den nye jobben din, hvilke designerskatter du har kjøpt det siste året, tips til budsjett-vennlige klær i god kvalitet, interiør/vise oss leiligheten din.

 9. Anine says

  Hei Anette:)
  Vi vurderer en ferie til Filippinene, og ser at du har vært der.
  Jeg har et spm jeg håper du kan svare på.
  Jeg er en stor dyreelsker, så jeg unngår å reise steder hvor det er mye løshunder/katter eller fæle forhold, rett og slett fordi det ødelegger ferien og jeg ender opp med å bare være lei meg:( Vil helst ta med meg alle, men det går jo naturligvis ikke.
  Lurer derfor på din opplevelse av dette i Fillippinene?? Setter stor pris på svar:):)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *