Feriebilder og permisjonsfordeling

Her er en liten samling med bilder fra ferien vår. Lengter tilbake allerede! Første dagen hjemme klarte vi å kjøre fast bilen i en snøhaug, så 2-3 snille naboer måtte løpe ut og hjelpe til med grus og dytting, haha. Welcome back to Norway <3

Å gå trilleturer med Sander i dette været er det siste jeg kan tenke meg. Noen som gjør det!? Frivillig altså. Samtidig kan dagene gå ganske sakte om man bare sitter inne hele dagen og ruller rundt på gulvet og leker «tittei».. Den fineste tiden å være i permisjon på er helt klart april – september, nesten urettferdig at ikke alle foreldre får oppleve akkurat den tiden hjemme i perm! Med lillebror blir jo permisjonsfordelingen annerledes også, jeg synes det er utrolig rart hvor ofte den blir forandret på og at det ikke bare kan være opp til hver familie å legge det opp slik som det passer best for dem. Jeg kan forstå argumenter både for og imot, og først og fremst er vi jo VELDIG heldige sammenlignet med de fleste andre land. Det er viktig å ikke glemme. Men alle par, familier og barn er forskjellige og at regjeringen «sikrer likestillingen» med den nye ordningen er ikke så realistisk i mine øyne. Jeg tror bare enda flere kvinner kommer til å ende opp med å ta ulønnet permisjon.. Det blir jo ikke enklere å gjennomføre amming i ett år (som helsedirektoratet anbefaler, og man blir oppfordret til) heller, når mor sin permisjonstid blir forkortet. Samtidig er det «bare» snakk om fem uker, og det er positivt at pappaer får være hjemme med barnet lenger også. Men alle familiesituasjoner er ulike og jeg kan forstå dem som provoseres av den nye ordningen og føler at disse fem ukene er veldig viktige. Hva tenker dere?

Emil er tilbake på jobb igjen nå, og jeg vurderer om Sander skal begynne i barnehage litt tidligere enn først tenkt. Går jo an å starte litt gradvis med bare et par timer per dag. Tror han hadde fått mye glede av det ettersom han er så aktiv, nysgjerrig og elsker nye mennesker og omgivelser. Så jeg har endret på søknaden vår, så får vi se når og evt. hvor han får plass etterhvert! Går det ikke tidligere, så er vi vel garantert plass fra august etter hva jeg har skjønt 🙂

Comments

 1. Karoline says

  Enig! Ikke alle deler av livet som kan likestilles kjønnene i mellom. Svangerskap, fødsel, amming, barseltid og fødselsdepresjon er noe man i liten grad har styring over selv, og da bør hver enkelt familie kunne legge opp permisjonstiden deretter.

 2. Benita Fjære says

  Hei <2 Når kommer «Whats on my iPhone» som du 18. desember sa ganske snart ville komme? 😀 Har ventet SÅ utrolig lenge på det nå. Når har du tenkt/planlagt at det vil komme? 🙂

  Fine bilder! Du er en flott fotograf.

  Klem Benita, Lillestrøm

 3. Stinee says

  Hva tenker du om amming nå når du skal ha nr 2? Tenker du å prøve denne gangen også se hvordan det går? Jeg lurer fordi jeg selv slet med ammingen, mye smerter, pressa meg gjennom 4 mnd med smerter før jeg klarte å gi meg, så synes det er vanskelig å tenke at jeg skal prøve en gang til om jeg skal ha en til!

 4. Ingrid says

  Venter en jente nå i februar, og på grunn av de nye permisjonsreglene ser det ut til at jeg kommer til å ta ut 10 uker ulønnet permisjon i stedet for 5, vil ikke akkurat kalle det et slag for likestillingen nei. Ja til at familiene selv kan få bestemme hvordan de vil fordele ukene ?

 5. Silje says

  Jeg synes de nye permisjonsreglene er helt bak mål! Nr 1 med oss var en engel. Våknet ofte… men elsket mat og grøt fra 6-7 mndalder. Fikk pupp, men synes flaske også var helt greit. MEN nr 2.. han blånektet fast føde til han var 9-10 mnd, og Kurven hans gikk nedover fra 4 mndalder. Han blånektet flaske også, og da jeg var borte i ca 24 timer hadde svigers fått i ham 30ml melk på alle de timene. Hadde jeg vært nødt på jobb hver dag hadde det endt i katastrofe. Pappaen er verdens beste, og bruker så mye tid han kan med dem, men med nr 2 er det ingenting han kunne ha stilt opp med..

 6. L says

  Han er rett og slett helt NYDELIG den lille gutten! Og han virker tålmodig? Som sitter i bilsetet og i vogna uten å skrike? Er vel gøy med en sånn åpen vogn så han virkelig får med seg alt som skjer.

  (Jeg er selv ulønnet permisjon, taklet ikke å dra fra baby og jeg ammer hele tiden også)

 7. Ine says

  Helt enig med deg ang permisjonsperioden. Alle har forskjellige behov, og det å kunne gjøre det som er best for seg og sine barn burde ikke være så himla vanskelig. Så at regjeringen skal også bestemme det, er håpløst. Jeg mener de kunne kommet med veiledningspunkter, også kan enhver familie ta stilling utifra de og få den beste permisjonen:)

 8. Maren says

  Haha før jeg leste hele tenkte jeg å spør deg hva du gjør med Sander på dagtid nå? Det skjer jo ikke at jeg går ut å triller nå samtidig så går dagene sååå sent når man bare er hjemme!! Any tips??

  Såå mange fine bilder av dere<3
  Ha en fin uke!

 9. Thea says

  Hei. Jeg håper ikke jeg fornærmer deg med kommentaren, men ser på bildet at dere har S fremovervendt i bilen. Jeg antar at det bare var på ferien, og at dere egentlig ikke vet hvor farlig det faktisk kan være. Selv om det er lovlig i usa(?), så er det likevel slik at hodet veier veldig mye i forhold til kroppen, og man risikerer faktisk halshugging ved en kollisjon. Det dør langt flere barn i trafikken i USA enn i Norge, så det er ikke nødvendigvis det rette å gjøre selv om lovverket tillater det. Google litt om fremovervendt kjøring for små barn, så ser du raskt hvor mye bedre bakovervendt er. Beklager hvis jeg virker som noe mammapoliti her, det er bare det at du har påvirkningskraft gjennom bloggen, og det er så dumt om noen ser dette og tenker det er greit å snu barna så tidlig.

 10. Therese says

  Om jeg kan få gi deg et tips, så er tipset definitivt å ikke ta Sander tidligere i barnehagen. Dere kan være heldigere enn oss såklart, men vi var SÅ mye syke etter lille begynte i barnehagen…
  Alle sier det er mye sykdom i starten, men asså… vi var syke hele familien konstant det første året. Jeg var utslitt å holdt på å gi opp. Det blir ikke mye bedre heller. Nå på år nummer to har vi ei uke her og der, men så er det noe igjen!
  Det var forkjølelser konstant, omgangssyke (4!!! ganger), øyebetennelser, hånd munn og fotsyke, lus og vi var aldri friske.
  Jeg hadde holdt de unna barnehagen så lenge som mulig, for både min og barna sin del.
  Fælt å si for min eelsker barnehagen, men seriøst, jeg er helt fra meg av alt de tar med hjem. Har nå begynt med mansik vasking av hender, koking av klær etter barnehagen og alt for å holde smitte nede. Det hjelper litt, men jeg kunne skrevet novelle om hvor kjipt jeg synes det har vært.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *