Ferdig med første runde

La oss krysse fingrene for at denne første perioden med sykdom er over nå! For dette har vært tøffere enn jeg trodde det kom til å bli, men da er vi bedre rustet for neste runde…? Lov å håpe, hvertfall. Matheo hoster fortsatt noe innmari og spiser mye mindre enn han pleier, men vi jobber med å få «tilbake» døgnrytmen og få i han nok melk… Vanskelig å blogge om livet sitt når det ENESTE livet handler om er syke barn og søvn (mangel på det) og null tid til andre ting. Det var noen dager her hvor de begge sov samtidig kanskje 1 time i løpet av et helt døgn, og jeg trodde jeg skulle klikke. De sjeldne gangene jeg er inne på Instagram popper det ofte opp bilder fra andre familier, gjerne med 4-5 barn, der det oppdateres DAGLIG (!) med fine familiebilder med matchende klær og jeg bare.. forstår ikke…. 🤷

Ingen har mer tid enn andre, men da sitter jeg igjen med følelsen av å lure på hva det er de prioriterer bort, som jeg kanskje prioriterer (?), fordi ingen får jo tid til alt. Hvordan rekker man både å dusje, sminke seg, ha et ryddig og rent hus, fine klær, lage sunn mat OG ta bilder og oppdatere samtidig, med haugevis av barn? Au pair, eller?? Må jo være noe sånt 😂 For er det en ting jeg faktisk føler jeg har blitt skikkelig flink til det siste året, så er det multi-tasking! Og jeg synes jeg er ganske så effektiv også. Men når jeg står i trappa og griner fordi jeg er så sliten, da er det et ganske lett valg å prioritere søvn ved første mulighet jeg får. Jeg gjør i alle fall det. Nøkkelen er vel å ikke sammenligne seg med noen andre! Livet er ingen konkurranse, og ingen får til absolutt alt hele tiden – men jeg føler vel mest av alt en liten nysgjerrighet over hva som til tider foregår bak andres perfekte bilder..

Uansett! Sander er tilbake i barnehagen igjen, og vi fikk pakket inn Matheo ordentlig godt nedi vognen med lue og masse pledd, sånn at vi alle sammen fikk vært med på høstpiknik med avdelingen. Veldig koselig å være sammen i barnehagen og bli litt kjent med de andre foreldrene. Det er fortsatt krisestemning hver morgen han leveres, men heldigvis gir det seg fort etter at vi er ute av syne.

Forresten! Jeg har funnet noen bilder av Emil og meg fra da vi var små, og jeg synes Sander er klin lik meg. Hva synes dere? Noen mener han ligner på Emil, og det gjør han jo også (hvertfall når han furter… 😂)

Nå er det forresten lenge siden jeg hadde spørsmålsrunde sist! Legg igjen en kommentar om det er noe du lurer på, så skal jeg sette meg ned og svare i et eget innlegg veldig snart 😀

Comments

 1. A says

  Fine Annette! Det er så fint å lese om den normale hverdagen deres. Den som alle småbarnsforeldrene kan kjenne seg igjen i. Det du beskriver er jo helt vanlig med to tette barn ogå har dere en eldre til som skal få dekket sine behov også. Instagram og andre medier viser jo langtifra all sannhet. Hvis ikke du hadde skrevet om det du er gjennom og hvor tøft det til tider er, ved å se på dine bilder så kunne jeg glatt ha fått inntrykk av at du lever et «instagram» liv hvor alt er bare rosenrødt. Du skjønner hva jeg mener? Det er myyye bak fasaden. Å prioritere søvn er selvfølgelig det viktigste. Jeg har tre barn selv og de er ikke tette som dine, men jeg husker da de var små så var det et stooort tiltak bare det å svare på en melding, ikke fordi jeg ikke ville men fordi det tok så mye energi fra meg. Det er sant som de sier, at det blir lettere når de blir eldre det er bare det å holde ut den tiden det tar. Fortsett å prioritere søvn, og mannen din, og selvfølgelig barna. Jeg synes du er flink som får til det du allerede gjør.De som har lest bloggen din lenge (sånne som meg) kommer til å være her når ting løsner også. Ingen au pair kunne erstattet deg. Du er det beste de kan få, og de er heldige som har deg <3. Hold ut, og ta vare på deg selv, klem fra A

 2. Lise says

  Det er bare å holde ut, første bhg året kan vere fylt med mykje sjukdom desverre 😨 med første man, hadde han feber 1 gang i måned.
  Med andre man, ho hadde feber Anna kvar veke😷
  Men mine har vert veldig uheldig. Jobber sjølv i bhg, og det er sp forskjelllig frå barn til barn kor mykje sjukdoms plaget dei blir!
  Og apropo om det er bare dere som har det slik, nei, ein går i koma konstant 🤪🤣
  Sender gode tanker deres veg

 3. Solfrid says

  Hva skjedde med eksen din og huset på Jar? Virket som du levde det perfekte livet! Og ville du fått to så tette barn igjen?

 4. MiaM says

  Har sympati med dere og syke barn!! Kan være et mareritt med tilbud på nye virus fra barnehagen nesten hele tiden. Håper det blir bedre!
  Men jeg syns at Sander er veldig lik Emil, altså….han er nok en god blanding, men på utsiden ser jeg mest Emil. Kanskje Matheo ligner på deg:)

 5. Mona says

  Han er en tro kopi av deg😍

  Hvordan er status med amming av Matheo? Kan du skrive litt om hvordan du opplever forskjellen med amming med Sander kontra Matheo, og hva du tror er grunnen til det?

  Har en mini på 1 mnd selv nå, og gav opp ammingen selv etter 1 uke. Her går det i pumping og mme, og MYE press om å starte med amming igjen fra helsesøster…

  • Annette Haga says

   Ammer ingenting lenger – men det var en tydelig forskjell i begynnelsen.. Med Sander hadde jeg ikke nok melk pga masse problemer, mens Matheo ble sugeforvirret og nektet å ta fra puppen. Så litt uflaks der kan du si – men tror det handler om at barn er forskjellige. Man får prøve så lenge man orker, og ikke bry seg om press fra andre! <3 1 uke kan høres kort ut, men når man sitter der og teller minutter så er det leeenge - og det viktigste er at babyen får i seg mat:)

 6. Nora says

  De som ser på perfekte ut, er nok ikke det. De viser bare en liten del av sannheten. Hvem vil vel se kaos, søvnmangel og rot på Instagram? Jeg selv legger jo også bare ut alt det fine, og jeg lever ikke av sosiale medier engang. Så du kan nok trøste deg med at de fleste andre har det akkurat som du. Selv har jeg tvillinger på litt over to år som fortsatt våkner 2-7 ganger per natt, slitsomt, men det går vel over en gang…

  • Annette Haga says

   Ja jeg vet at det er mye bak fasaden til alle mennesker! Bare derfor jeg lurer på hvordan noen kan ha tid til å oppdatere med fine bilder så sykt OFTE- for da må de jo enten sove veldig lite, ha barn som sover veldig mye, eller prioritere helt annerledes enn meg, haha! Men det spiller jo uansett ingen rolle, det bare fascinerer meg litt. Takk for fin kommentar!! 😀

 7. Tuti says

  takk for en ærlig beskrivelse.
  har en sønn som er 10 måneder og føler meg tafatt når jeg ser andre med 2+ barn som ser mye mer stelt en jeg gjør og som ser ut som om de har alt under kontroll. i barselgruppa også var de andre mødre på unge nr.2 og de gikk på ski, spa osv., mens jeg er utslitt. de har også begynt å jobbe når babyen er 7 måneder. fatter ikke hvordan folk får alt til.

  • Annette Haga says

   Den følelsen er nok noe jeg tror alle har! Det er jo også noen som er heldigere enn andre, som har mer overskudd – listen kan være lang, men i bunn og grunn er det nok normalen <3

 8. Odette says

  Eg syns han har nasa til faren, men elles er eg einig: han er utruleg lik deg!
  Eg sender deg mange gode tankar og håp om at det ein dag vert betre. Vi har hatt to runder med forkjølelse slag i slag etter barnehagestart i august, og eg trur jammen det at tredje runda starta i går kveld. Det virka i alle fall som om det var meir snørr og hosting igjen. For å sitere Darth Vader: NOOOO! Elles har vi gått inn i den tredje månaden utan samanhengande nattesøvn. Kvar natt tenkjer eg «dette orkar eg ikkje å gjere igjen», så du er jammen supermamma som handterer to. Mitt beste råd er å ikkje oppsøke sosiale mediar der alt virkar heilt flott. Eg måtte t.d. kutte ut instagramen din i fjor når eg sat med mini som ikkje sov gjennom natta og deretter sov 30 min på det lengste om dagen, eg følte meg rett og slett mislykka fordi eg ikkje fekk ungen min til å sove. Kanskje litt brutalt ærleg der, men det er ikkje noko vondt i det.:) Som du skriv, nøkkelen er å ikkje samanlikne seg med andre. Lettare sagt enn gjort, men veldig sant.

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Tredje runde siden august :O Off!! Man vil jo bare legge seg ned og sove i hundre år….. haha… Hørtes ut som du hadde en ganske så slitsom start med en baby som ikke sov, jeg var jo veldig heldig der med Sander, så skjønner om du trengte «pause» fra det <3

 9. O says

  Hva jobber dere med? Selv synes jeg det er grusomt å begynne i jobb når bebis ikke er 7 mnd engang…😭

  Og ang podden og mathandelen deres, haha!! Hvorfor bestiller dere ikke kolonial og får levert på døra? Det er jo maaagisk!

 10. Christine says

  Elsker podden deres! Må bare si at jeg ler hver gang, haha. Det blir så naturlig og morsomt 🙂

  En ting jeg lurer på er om dere kan lage en kortfilm av deres typiske hverdag? Hadde vært gøy å sett mer «live» sending da man får litt bedre inntrykk av hvordan det er med tre barn og hvordan du har det.

  – Christine

 11. Lisa says

  Er helt enig med deg i det du skriver! Jeg kan heller ikke fatte og begripe hvordan disse oppdolla treningskvinnene med småbarn klarer å få tid til alt. Selv har jeg kun étt barn på 14 mnd og vi er helt overveldet over hvor travel hverdagen har blitt etter barn. Her har det også vært mye sykdom siden barnehageoppstart, så vi er mildt sagt ganske utslitte. Jeg føler nesten det er en seier i seg selv om jeg klarer å sminke meg litt en dag og ta oppvasken (i tillegg til å jobbe fulltid) 😂 Middag er bestående av lettvinte løsninger og trening kan jeg se lenger etter…. Det blir derfor ikke to tette her i gården, som jeg en gang tenkte jeg ville ha 🙈 Håper ting roer seg litt snart slik at vi kan få «livet litt tilbake», om du skjønner hva jeg mener 😝

  Ellers synes jeg det er veldig interresant når du skriver om hverdagslige ting. Hvordan dere holder gnisten i forholdet, hvem bidrar med hva i hverdagen, hvor ofte dere har barnevakt, hvordan det er med to barn vs. en og litt slikt? 😊

  Hilsen fast leser ✌🏻

 12. Christine says

  Trøst deg med at slik du opplever «andre» nå er slik jeg oppfattet deg og ditt liv med første baby, da vi hadde termin forholdsvis tett og to babyer som er to motpoler av hverandre. For å si det sånn, min har aldri sovet natten igjennom 🙂

 13. Vilde says

  Vil gjerne ha en liten oppdatering på hva du er fornøyd med og misfornøyd med vognene dine (bugabooene dine)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *