Fake a smile

Hvordan går det med dere andre gravide om dagen? NÅ er det nemlig på tide med litt klaging her. Ettersom Emil ikke er verdens beste til å takle sutringen min, så får jeg lufte meg litt her inne i stedet. Nå snakker vi nemlig total makeover og min nye look er Quasimodo. Jeg trøster meg med at det ikke er så lenge igjen, men jeg håper virkelig jeg ikke går over termin. Jeg vil egentlig bare gråte hver gang jeg må bevege meg, det gjør så vondt!

Heldigvis får jeg masse hjelp av foreldrene mine, og Emil tar seg av Sander når han er hjemme fra jobb. De timene jeg er alene med han har jeg ikke så mye annet valg enn å sette han i lekegrinden, skru på tv-en og prøve å underholde han fra sofaen mesteparten av tiden. Det er først nå jeg har innsett at etter jeg ble mamma har jeg stort sett vært i bevegelse konstant. Vi har ikke akkurat en rolig 1-åring som liker å sitte stille i mer enn noen sekunder om gangen, haha.

Fake a smiiiile ? (settet er forresten fra Sabo Skirt)

Noen andre som har vært hjemme i permisjon med barn + bekkenløsning, og som sitter på noen life hacks? Nå får jeg besøk av Kolonial og Morgenlevering på døren her stort sett hver eneste dag, for selv de småturene til butikken gjør at resten av dagen blir ødelagt. Og jeg som hadde gledet meg til å dra på liveshowet til Jan Thomas og Einar i går kveld! Synes de to er så morsomme sammen. Men, en ting som faktisk er med på å dra opp humøret mitt om dagen er alle tilbakemeldingene som Emil og jeg får på podden vår. Det er skikkelig stas!!

Hvis du ikke har hørt gårsdagens episode finner du den her, vi snakker blant annet om det å være introvert og mislike påskefjellet, ukens pappatips, hvorfor Emil trenger time hos hypnotisør, morkake-spising, fødselsdepresjon og mye mer. Som alltid byr min bedre halvdel på et par historier jeg ler meg ihjel av, haha ?

Et lite middagstips som er kjapt & enkelt: puller pork nachos! Du varmer først bare kjøttet i ovnen i 30 min, river det fra hverandre og blander inn masse bbq-saus før du legger det oppå nachochips. Toppes med masse ost og så inn i ovnen til det har smeltet.

Grønnsaker og tilbehør etter hva man foretrekker, jeg synes det er syyykt godt med masse mango, mais, hjemmelaget tomatsalsa, koriander, rømme og guacamole (jeg hadde glemt å kjøpe inn de to siste tingene, men det var digg uansett)

Annonse/ sponset: Tidligere i dag fikk jeg en pakke levert på døren med masse fint fra PolarnOPyret, Libero og Mam. Tusen takk<3 Elsket kvaliteten på plaggene, og de andre tingene er sånt jeg uansett hadde kjøpt selv, så det passet perfekt!

Nå kom Emil hjem med den nye barnevognen her, sååå stas!! Jeg skal ligge på sofaen med pute under beina resten av dagen og se ferdig sesong 2 av Bonusfamiljen på Netflix. Og nå har jeg egentlig ikke noe mer å melde. Eller jo, forresten! Er det noen av dere som har bilen Peugeot 5008? Isåfall: noen fordeler/ulemper?

Det er jo ingen av oss som har peiling på bil, men akkurat nå står det nemlig mellom denne, Volkswagen Touran eller kanskje Citroen Grand C4 Picasso. Med tanke på at vi skal ha to barnestoler i baksetet + en åtteåring annenhver uke, så er det en fordel med god plass, men jeg er heller ikke komfortabel med en meeegasvær bil… ? Håper dere har en fin dag!

Comments

 1. K.A.S says

  Vi har en Skoda kodiaq 7-seter. Den har masse plass til en rimelig pris og oppleves ikke så stor synes jeg. Vunnet mange tester i sin klasse. Anbefales!

  • Ina says

   Skoda er absolutt å anbefale! Da får du det beste fra billeverandørene Audi og Volkswagen da alle Skoda bilder blir sammensatt av de beste delene fra disse merkene ?

 2. Marita says

  Jeg har touran, eldre model, men er veldig fornøyd med det! God plass innvendig uten at det blir alt for stor utvendig! Får fint til å lukeparkere den i Bergen? Liker at er tre separate seter baki som gjør det enkelt med barneseter.

 3. Kristin says

  Du ser nydelig ut, selv om du ikke føler deg så bra da! 🙂

  Jeg lurer på om du kan lage et innlegg med hensyn til klær for gravide? Nå har jeg gått fra str. 34 til 36 på 13 uker, og til og med buksen i str. 36 begynner å bli trang nå. Jeg har alltid vært slank og fit, men nå føler jeg den tid er forbi. :p Verre skal det også å bli, for gravide går vel opp 11-15 kg under et svangerskap, så jeg er jo redd jeg skal bli overvektig. 😮 Har kun trent en gang i uken de siste 3 månedene, men nå skal jeg begynne med 3-4 økter i uken for å se om det hjelpet. Gikk du opp mange klesstørrelser? Det skjørtet du fikk tak var vel i str. 34, så lurer på hvordan du har klart å være i samme str. som du er til vanlig? Synes det er så vanskelig å kjøpe klær for tiden, for aner ikke hvilken str. jeg skal kjøpe eller hvilke klær som egner seg fremover. Føler meg som feite Doris i blant. Har du noen tips?

  • Annette Haga says

   Hei! Det er MANGE av klærne mine som ikke passer, men jeg bruker de klærne jeg har fra før som er elastiske, eller enkelte gravidplagg jeg har kjøpt. Sjekk gjerne gravid-kategorien min for litt innlegg med tips og inspo ang gravidklær:) Akkurat skjørtet fra h&m klarte jeg å dra på meg, utrolig nok, fikk ikke glidelåsen helt igjen bak da, men nesten. Skjørtet skal egentlig sitte «lavere» da! Du trenger nok ikke å bekymre deg for å bli overvektig eller å tvinge deg selv på trening.. Nå i sommer er det jo bare å kjøre på med fine omslagskjoler og plagg med strikk, kle deg komfortabelt – en av mine favoritter er ribbestrikkede kjoler 🙂 Synes Asos har mye fint i maternity-kategorien om du synes det norske utvalget er litt dårlig. Klem

 4. Anniken says

  Anbefaler Skoda octavia eller superb! Masse plass til både barneskoler og vogn, uten at selve bilen er stor 🙂

   • Marianne says

    Men hverken octavia og superb har et fullverdig sete i midten så Nemo kommer til å bli godt klemt mellom der. Jeg fikk min 3. I mai i fjor. Hadde da Passat stv. Med baby i babysete, en 6-åring i beltestol ble det veldig trangt i midten for 9-åringen. Hun måtte flette armen rundt bøylen på babystolen. Vi endte opp med Tesla model x 7-seter så har man plass til noen ekstra ved behov. Men jeg vil uansett anbefale touran, smax og andre som måtte ha tre separate seter bak. Er ikke så mange som har det faktisk. Og hvordan vogn ble det?

    • Annette Haga says

     Ja det er litt det jeg også tenker, at det blir fryktelig trangt på lengre bilturer for han som skvises i midten. Så en 7-seters er nok beste alternativet:) Bugaboo donkey!

 5. IN says

  Creds for å gå de siste ukene med en ettåring hjemme! Jeg er utslitt bare av å følge 2,5-åringen i bhg.. bekkenløsning er noe dritt, i tillegg til kynnere, ilinger og dårlig søvn 🙁 38+4 og riiiimelig klar for å få ut den ungen

  • Annette Haga says

   Har ikke helt noe valg 😛 Skjønner deg godt!! Ikke lenge igjen heldigvis! <3 Masse lykke til!

 6. Siri says

  Lykke til med siste innspurt. Vi kjøpe Peugot 3008 i fjor som er et nivå mindre. Er superfornøyd? Perfekt med to små barn. God plass til bena med baby- og småbarnsete?? Så tipper 5008 vil være perfekt.

 7. Anniken says

  Kan jo faktisk svare på to av tingene du lurer på…?
  Jeg hadde sånn myk lekematte og et par puter jeg lå på mens lille godgutten lekte rundt meg. Han var storfornøyd med at jeg «lekte» med han på gulvet og jeg var fornøyd med å kunne være i ro. Lå vel sånn hver dag i hvertfall 2-3 uker… og var det sol så bare dro vi alt ut. Og da fikk han leke litt med vann også… bøtte med vann betydde nesten 2 timer rolig tid for meg.

  Og så har vi Peugeot 5008 og er såå fornøyd. Vi har to bilstoler og en babystol og alle sammen sitter fint. Og det er isofix feste til alle 3 stolene. Har kjørt på ferie til Italia og hadde masse plass til bagasje. Og så er det kjempe fint å ha plass til 2 ekstra hvis noen skal være med hjem, kjøring til fotball osv.

  Kos deg masse den siste tiden..

  • Annette Haga says

   Så bra det hjalp!! Jeg prøver å bruke det en del, men føler ikke helt at jeg har fått ordentlig effekt av det enda.

  • Annette Haga says

   Jaa! Har vært så heldig med å bli sponset med det som var førstevalget vårt, Bugaboo Donkey! Valgte grå farge:) skal skrive mer om den etterhvert!

 8. Hanne says

  Har ikke vært i samme situasjon, da det er 2,5 år mellom mine barn. Husker dog at det var utrolig slitsomt de siste tre ukene før termin da jeg hentet litt tidligere bhg, frem til mannen min kom hjem fra jobb. Så vil bare si at du er super flink!!! Helt innafor med TV og lekegrind for å komme igjennom dagene. Eneste jeg ville legge til var at for min del ble det mye lettere da babyen kom. Følte det var lettere å bære babyen på armen, kontra den «uhåndterlige» magen. Håper du får samme opplevelse + at det kan være en liten trøst. Og du ser smashing ut! <3

  • Annette Haga says

   Hei! Tusen takk for fin kommentar <3 Er jo nå på slutten at de fleste synes det blir tungt, med 0, 1 eller flere barn fra før! Godt å høre at du synes det ble enklere etter at babyen kom:) nå har ikke S barnehageplass før august, men er heldigvis sommerferie så jeg er ikke alene med begge to sånn altfor lenge!

 9. Marielle says

  Sliter med bekkenet selv.. har gjort det siden forrige svangerskap, og nå gravid på nytt. 12 uker på vei med en på 11 mnd hjemme..
  Feel you sier jeg bare!! Jeg bruker bbhugme puta og ligger på gulvet. Tok opp gjesteseng overmadrassen, la den på stuegulvet med puter osv. Så ligger jeg behagelig å hun leker rundt ?
  Tøffe tak! Går jevnlig til kiropraktor, føler meg helt fin i noen dager opp til en uke etter på. Gikk jevnlig i forrige svangerskap med super effekt!
  På slutten i forrige gang klarte jeg ikke gå uten støtte, mannen måtte kjøre meg å hjelpe meg inn.
  Etter 30 min gikk jeg normalt ut ?? Så anbefales varmt!! Og følg det opp hos fysio/kiro etter fødselen slik at du slipper å slite med bekkenet i mange mnd/år fremover..
  masse lykke til med innspurten ? forresten, hvilken vogn gå dere for, søskenvogn?

  • Annette Haga says

   Åh uff, det høres virkelig ikke lett ut 🙁 Men smart tips å legge seg til sånn på gulvet, og så bra at jevnlige kiropraktor-timer kan hjelpe! Tusen takk! 🙂 Vi har blitt sponset med bugaboo donkey, tidligere har jeg vært superfornøyd med Fox – så veldig glad for det! Den er jo ganske bred, men mye koseligere enn å ha barna «oppå» hverandre sånn som enkelte andre vogner. Så gleder meg til å trille rundt med begge to oppi den:)

 10. Linn says

  Sjekk ut Ford S-Max også! Kjent for å være best i klassen mtp kjøreegenskaper, og du får den med 4×4 ☺️
  3 separate seter bak, og alle med isofix, samt sykt mye bagasjeplass.

  PS: elsker poden deres!

 11. Oda Marie Moe says

  Du er fantastisk Annette! Skjønner godt at det begynner å bli tungt og slitsomt nå!

  Må også si at jeg syntes podcasten deres er gull!

  Tips til bil, samboeren og jeg kjøpte ny bil rett før jul. Skoda Kodiaq med 5 seter! Fantastisk kjørekomfort, utrolig god plass og ikke minst – MYE bil for pengene! Vi måtte ha plass til både vogn og hundebur, og enda så er det plass i bagasjen! Med 7 seter vil det naturlig nok bli litt mindre bagasjeplass, men uansett en amazing bil! God plass til 2 barneseter og evt en i midten, uten at det føles trangt! Bare ett tips?

 12. MARIT says

  vi har vw touran og får fint plass til alle barnestolene. Det som er helt genialt også er at det et plass til en Bugaboo donkey på tvers UTEN å skulle ta den fra hverandre! du trenger bare å ta styret og kalesjen ned. Jeg lemper den inn og ut av bilen selv og er så glad for dette når det skal gå litt kjapt ??

 13. Josefine says

  Bruker du gravidpute på natten? Hvis ikke må jeg anbefale bbhugme! Den er AWESOME og bekkenet er vesentlig bedre når jeg sover med den. Pute mellom knærne anbefaler jeg uansett, om du ikke vil kjøpe gravidpute så sent i svangerskapet ☺️
  Vi har en gutt på snart 2,5 år, så det kan egentlig ikke sammenlignes med en ettåring for han kan fint sitte å se på en film i helgene når mannen min jobber, og er i barnehage på dagtid.
  Hvis det hjelper så ble bekkenet mitt ganske umiddelbart bedre etter fødsel sist, jeg klamrer meg i alle fall til det ☺️

  OG siden jeg allikevel er i gang, podden deres er awesome, gleder meg til nye episoder ?

  • Annette Haga says

   Tusen takk!! Ja er avhengig av den puten! Så deilig å høre at du slapp plagene fort etter fødsel, håper på det samme her:) Og gøy at du liker podcasten vår! Klem!

 14. Solfrid says

  Om du ikke har prøvd, vil jeg anbefale BbHugme gravidpute! Den reddet meg med min bekkenløsning nå i siste svangerskapet. Den er også nydelig å ha å tiden etter fødsel både til amming, liggepute til babyen, og er gull om bekkenløsningen bruker litt tid på å gi seg.

 15. Charlotte says

  Hei Anette!
  Jeg synes du fortjener masse heder og ære for at du er hjemme med en ettåring samtidig som du er høygravid! Det kan umulig være enkelt..? Det er ihvertfall viktig med masse støtte og forståelse fra Emil. Du har all rett til å klage på vondt og at du er sliten. Menn vet ikke hvordan det er å være gravid og burde fått kjenne på de smertene ved bekkenløsning og ikke minst tyngden du bærer på. Fortell Emil hva du trenger av han nå og at du må få lov til å «syte».
  Hold ut den siste tiden og gjør alt du kan for å ha det så bra som mulig?

  Og takk for at du og Emil sørger for å gi oss beste poden? Love it!

  Klem, Charlotte ❤️

 16. Monica says

  Hei Anette! Hvilken barnevogn kom Emil hjem med?:)

  Jeg har termin i august og driver og titter litt på barnevogner. Har du noe tips? Jeg er ikke så høy og har tittet på den du brukte ifjor; bugaboo fox!

  • Annette Haga says

   Hei hei! Vi er så heldige og har blitt sponset med drømmevognen (duo-vogn) Bugaboo donkey. Den er genial om man har 2 stk! Ellers eeeelsker jeg Bugaboo Fox og kan absolutt anbefale den. Så lett å manøvrere rundt med!! Den er ikke så stor og klumpete, men veldig robust. Så det er et godt valg, men er sikkert mange andre som også er bra:) Test deg frem i butikk, det ville jeg gjort om jeg var deg!

 17. Melissa says

  Jeg føler veldig med deg, er selv 39+6 og kjenner at formen begynner å bli verre og verre.. Plages spesielt med å finne en god sovestilling og ryggvondt om nettene! Men vi får bare bite tennene sammen og holde ut, premien er rett rundt hjørnet <3 Lykke til den siste tiden! Klem fra meg

 18. L says

  Jeg føler virkelig med deg. Nå
  Vet ikke jeg noe særlig om det her, men høres ut som du bør bli sykemeldt og at mannen din tar over permisjon eller tar ulønnet permisjon? Men som sagt, jeg vet jo ikke hvilke muligheter dere har.

 19. Kari says

  Anbefaler Wolksvagen Sharan, 7 seter, der du kan ta opp/legge ned 2 seter ved behov. Vi har god plass til to barneseter og en 16-åring ved siden av. I tillegg har den skyvedører, genialt på parkeringsplasser slik at barna ikke slår døra borti nabobilen.

 20. Christina says

  Vi har Peugeot 5008, og vi elsker den! Har tre barn og har veeeldig god plass, og den er utrolig god og enkel å kjøre. Også er den jo veldig fin og se på?

 21. Synnøve says

  Hei!

  Vi har hatt Citroën C4 Picasso nå i mange år som familiebil. Fungert helt supert til 3 voksne barn, to voksne og to hunder + mye bagasje. Elsker bilen, den er så stor innvendig og «åpen» i og med at vinduene, spesielt frontruten, er så store! Vi har også takvindu, og det har gjort det utrolig behagelig å være passasjer ettersom man får sett så mye av naturen og omgivelsene når man kjører – så det vil jeg anbefale ? Vet ikke hvordan det fungerer med barneseter i den bilen, men regner med at det ikke skal være et problem!

 22. K says

  Jeg er 36+4 og utmattet stort sett hele døgnet. Er omtrent lenket til hjemmet pga smerter ved bevegelse og ser veldig frem til fødsel nå.

 23. Synnøve says

  Vi har nettopp kjøpt peugeot 5008!!

  God plass til 3 barneseter i baksetet, og masse plass bak, til vogn og alt du trenger! pluss for at baksetene kan justeres frem og tilbake, og lenes bakover, veldig deilig de er store nok til beltestoler en gang!

  Takvindue er helt topp! Og goooood plass i fremsetene!

  vi er strålende fornøyd!

  en 1-åring, en 3 åring og en 9-åring!

 24. Eni says

  Hei!
  Er stor fan av podcasten deres! Min desiderte favoritt og et stort høydepunkt midt i uken ❤️

  Jeg lurte på om du kan snakke åpent og ærlig om å være stemamma? ?

 25. Mariann says

  Hei Annette!
  Etter å ha hørt nyeste episode av podcasten deres tenkte jeg bare at jeg ville si at det at Emil hater enkelte lyder, og spiselyder spesielt, faktisk har et navn! Misofoni. Jeg har det selv, og har slitt med det hele livet. Hveeeer gang jeg skal spise med noen som lager finurlige spiselyder kjenner jeg at jeg blir forbanna. Jeg vet utmerket godt selv at det er JEG som er problemet, men jeg kjenner at jeg blir helt rastløs i kroppen likevel. Gjennom hele oppveksten har jeg sendt stakkars pappa stygge blikk hver middag, og fortsatt i dag i en alder av 25 kan jeg ta meg selv i å gjøre det enda. Har også en venninne jeg ALDRI deler tyggis med, haha.
  Jeg følte meg vertfall litt bedre den gangen jeg fikk høre at det faktisk er en relativt vanlig tilstand, og at jeg ikke var alene om å få slike reaksjoner.
  Er sykt spent på hvordan det går med hypnosen til Emil, for det er ganske slitsomt å leve med.

  Jeg digger podcasten deres forresten!! Stooor klem

  • Annette Haga says

   Tusen takk!! Har fått flere tips om Misofoni ja, haha det er tydeligvis mange som har dette. Skal lese opp kommentaren din for han etterpå 😀 Supergøy at du liker podden! Klemmer<3

 26. Maiken says

  Vi har en peugeot 5008. Vi har barn på 3-6-10. Vi er superfornøyde 🙂 Mannen er bilselger og har muligheten å velge og vrake i biler, og dette er vår 5008 nr 2 ? den er helt super! Og veldig god å kjøre!

 27. says

  Du er altså så vakker! Jeg er også gravid, men jeg er bare i uke 12, så ingen mage enda. Men jeg ser ut som en dass! Kvisete og trøtt, hahaha! :b

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *