De beste minnene fra det siste halve året

Annonse

Det er lenge siden jeg fikk noe i postkassen som gjorde meg så glad! Jeg har nemlig blitt ferdig med Sander sin tredje fotobok, med alle de fineste øyeblikkene fra det siste halve året! Det er noe helt annet å sitte med en fysisk bok og bla gjennom alle koselige minner enn det er å scrolle på telefonen eller pcen (der alt er uorganisert og de beste bildene «drukner» i et hav av mye annet). Fotobøker er noe av det hyggeligste man kan gi bort i gave, vise frem til familie når man har besøk eller bare ha stående fremme på en hylle i stua <3

Fotoboken har jeg laget hos fotoknudsen.no, og det var så lettvint og enkelt å utforme den! Det finnes massevis av designmuligheter, og man kan gjøre boken enda mer personlig ved å sette inn søte små illustrasjoner, bakgrunner og tekst. Jeg valgte en liggende bok i størrelse Large.

Mine beste tips før du setter i gang:

Det kan virke litt stress å komme i gang med å lage fotobok dersom du har hundrevis av uorganiserte bilder. Jeg har dessuten en god blanding av både mobilbilder og bilder tatt med kamera, så det første jeg gjør er å lage en mappe på dataen med alle bilder jeg har liggende inne fra før av. Jeg velger ut de beste og sorterer dem etter sånn ca kronologisk rekkefølge. Men så! Så går jeg gjennom hele bilderullen på telefonen. Jeg trykker hjerte på alle bildene jeg vil ha med, og så sender jeg dem til macen min via airdrop. Dette gjør jeg i flere omganger underveis, sånn at jeg slipper å ta stilling til 300 bilder samtidig, og da er jeg sikker på at fotoboken blir 100% kronologisk når jeg legger inn bildene 🙂

Dette er kanskje ikke noe andre synes er viktig, men det gjør hvertfall at jeg synes det er både morsommere å lage fotoboken, og jeg synes det er en effektiv fremgangsmåte. Dessuten får jeg jo gått gjennom alle bildene jeg har tatt siden sist, og organisert hvilke som er viktigst for meg! Når jeg har alle de beste minnene samlet i én mappe, laster jeg dem opp i Minnebanken. Selv om jeg har automatisk opplasting til icloud, så føles det trygt for meg å vite at jeg har bildene mine lagret flere steder, jeg er nemlig livredd for å miste dem.

Har du begrenset med tid må jeg forresten tipse om Smart Assistent – som gjør det mulig å lage fotobok basert på kunstig intelligens. Da slipper du å ta stilling til å velge ut hvilke bilder som skal settes hvor, for assistenten plukker nemlig automatisk ut de beste bildene, fjerner duplikater og bilder som er ute av fokus, den setter opp automatiske sideoppsett basert på hvilke bilder som passer sammen og etterpå kan du legge til ønsket tekst, bakgrunner og cliparts 😀 Voila, så er fotoboken ferdig!

Få 40% rabatt

Jeg får gi alle mine lesere en unik rabattkode hos fotoknudsen.no, som gir hele 40% på fotobok! Skriv inn koden MINBOK i kassen ved betaling 😀 Tilbudet varer frem til 26. mars, så jeg vil anbefale å sette av en kveld eller to, finne frem noe godt å drikke og spise og bare kose deg med å lage din nye favorittbok <3

Vil forresten spørre om dere kanskje sitter på noen kule temaforslag? Nå har jeg jo laget Sander 1-3 måneder, Sander 3-6 måneder og Sander 6-12 måneder… Jeg har fotobok med alle bildene fra bryllupet vårt, fotobok med de beste minnene fra 2016-2018, og etterhvert når Sander begynner å snakke tenker jeg det er gøy å ha litt mer fokus på sitater og gullkorn.

Før den tid, kanskje en bok med bilder av alle i nær familie med navn til, sånn at han kan peke og lære seg? Eller kanskje jeg skal oppsummere begge graviditetene i én bok, med masse bilder og tekst som jeg kan hente fra bloggarkivet mitt 🙂 Hadde vært gøy å høre om dere har noen andre ideer!

PS: sjekk ut fotoknudsen.no sin gratis app, den er både morsom og enkel å bruke når du er på farten – enten til fotobok, fremkalling av bilder eller andre interiørprodukter. Minnebanken-appen er dessuten genial for å ta backup! <3

Comments

 1. Helene says

  For en koselig og inspirerende bok! Det er så trist når bildene bare «forsvinner» på mobilen… Jeg lurer på noe helt annet: Det store speilet du har stående på gulvet, er det festet i veggen? Tenker med tanke på de små som syns det er spennende å se og røre. Jeg har et likt, men kun «tippet» mot veggen…

  • Annette Haga says

   Helt enig! Vi har ikke fått festet det, men lekegrinden til Sander står alltid foran speilet til vanlig, så da kommer han ikke «frem» 🙂

 2. Ingelin says

  Takk inspirasjon til å begynne med fotoalbum😄 Så kjekt å ta vare på minnene og kunne bla i boken når man ønsker. Mye hyggeligere å ha et album enn å ha alt usystematisk på telefon og kamera😊

  Bare lurer på hvilken farge du har på veggen her med speilet? Nydelig dus farge🤩

 3. miriam says

  Syntes det er litt stress å lage fotobøker for å være ærligt, men veldig smart at man kan lage den rett fra mobilen da 😉

 4. Annette o says

  Spørsmål til Q&A:
  Blir du stresset over å ha mistet så mange følgere på Instagram?

  • Annette Haga says

   Hei! Blir ikke stresset, men synes jo det er litt kjedelig da! Samtidig er jeg klar over at jeg legger ut andre type bilder nå enn for feks noen år siden, algoritmen til IG har blitt annerledes osv 🙂

 5. Linn says

  Hei! Så stas med fotobok! Hva slags papirkvalitet har du brukt? Hvilken kvalitet liker du best/anbefaler du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *