Bryllupet vårt: Alt om vielsen

arch93Jeg tenkte å skrive litt rundt vielsen vår, og hvordan vi gjennomførte den!

Emil fikk hjelp av forloveren sin Simon til å bygge selve archen (helt hjemmesnekret) – og jeg synes den ble helt perfekt! Jeg hadde bestilt chiffon fra Ebay, men hadde helt klart å surre til målene, så den var jo egentlig halvparten for kort! TAKK mine kjære forlovere, som klippet og sydde den sammen igjen, så ble det perfekt :D

vielse939Jeg rakk dessverre ikke så mye tid sammen med forloverne mine før vielsen, ettersom de måtte løpe rundt og fikse alt mulig (haha, stakkars). Men rett før klokken to fikk vi tatt noen kjappe, fine bilder på hotellrommet, de hjalp meg med kjolen, ringbærerne våre fikk ringboks + skilt (som Emil hadde bestilt, bare for å understreke dette – hehe), og så gikk vi sammen med pappa ut til vielsesområdet.

vielse33Programmene våre, som vi fylte med roseblader inni

Det hadde vært utrolig ustabilt vær hele formiddagen og masse regn i området, men heldigvis kom solen frem akkurat i tide.

vielse-1Noen sekunder før vielsen startet ❤️

Rett før jeg skulle gå opp trappen kjente jeg at strømpebåndet mitt hadde sklidd ned til ankelen, haha, oops! Så det endte opp i pappa sin lomme to sekunder før innmarsjen. Jeg var så nervøs og spent på samme tid, en helt ubeskrivelig følelse.

vielse933

mattias_bergdal_annette_emil_bryllup_losby_0001Er det mulig å være så fine! Nemo gikk opp sammen med fetteren sin Alexander ❤️

vielse3Fineste pappaen min som fulgte meg opp! 

vielse2vielse6vielse4Det beste øyeblikket i mitt liv

emelie
Vi valgte å ha en trio med pianist, cellist og fiolinist, og det er jeg så glad for. Under innmarsjen spilte de fantastiske musikerne ‘River Flows In You’, og det var så utrolig vakkert!  Solisten Emelie Hollow sang  «Like I’m Gonna Lose You» og «Say You Won’t Let Go» under vielsen, og herregud så fint det var!!!

vielse5

Jeg må anbefale musikerne vi hadde på det sterkeste, for vielsen hadde ikke blitt det samme uten dem! Hanna Nicoline Moland på fiolin, Ingeborg Skomedal Torvanger på cello og Olga Jørgensen på piano, de har alle mange års erfaring, vunnet flere priser og har blant annet opptrådt med flere internasjonale orkestre.

Om du ønsker å booke Schoenings Ensemble til bryllup eller andre arrangementer kan du sjekke ut nettsiden deres! De fortjener virkelig litt reklame her ;) Emelie Hollow er det kanskje flere som kjenner igjen fra The Stream (hun var favoritten til både Emil og meg faktisk – og jeg er så glad hun var med på å gjøre dagen og vielsen vår helt perfekt.)

vielse8301Jeg tror ikke jeg kunne ønsket meg en finere vielse! Den var perfekt fra begynnelse til slutt, og vigsleren vår hadde en veldig fin og personlig tale til oss. Jeg har lest diverse forumer ulike erfaringer med Humanistisk vielse, blant annet noen som har opplevd at viglser snakket veldig mye om selve organisasjonen/forbundet i talen – og jeg tenker at litt «reklame» får man tåle, men vigsleren vår nevnte det faktisk ikke med et ord.

Det var en tale kun om kjærlighet, respekt, forpliktelser og toleranse – rett og slett utrolig fint!!

vielse8201vielse7Så leste vi opp løftene våre til hverandre – kanskje mitt aller fineste minne fra selve bryllupet. Det å se inn i øynene til Emil og se så mye kjærlighet og følelser.. altså jeg trodde aldri jeg skulle klare å gjennomføre uten å gråte meg i hjel.

Stemmen skalv og tårene kom, men det var så fint.

vielse398Her ser det ut som jeg sa noe jeg selv synes var morsomt hvertfall – haha – gleder meg sånn til å se filmen!

vielse9Da jeg var ferdig med å lese løftene mine ba jeg Nemo om å komme opp, og så sa jeg noen ord til han også.

 Fine familien min❤️

vielse91Etter løftene og ringene, skulle vi egentlig signere ekteskapspapirene foran gjestene (slik man gjør det i humanistisk vielse), men vigsleren glemte det og ba oss gå rett til kysset!

Etterpå sa hun at hun hadde blitt så satt ut av hvor fint det var, haha, veldig koselig! Så da signerte vi litt senere i stedet – og jeg synes egentlig det var best sånn ;) Forloverne våre fyrte opp noen konfettikanoner – og så kastet gjestene blomsterblader på oss – før vi hoppet inn i en golfbil og kjørte avgårde til fotograferingen.

vielse93vielse983vielse833vielse938

HVOR TING ER FRA:

Alle blomsterdekorasjonene er fra Rosehagen Blomster, de fine stolene er fra Bryllup & Events, bryllupsprogrammene våre er herfra og vi fylte med tørkede blomsterblader fra Etsy. Den hvite løperen er fra Ebay! Vi hadde også litt diverse pynt fra Festkompaniet (pompoms på trappen opp til vielsen, pynt på golfbilen, konfettikanoner osv). Jeg har bestilt mye pynt fra utlandet også, men med all ekstra frakt, moms/toll osv så er det ikke alltid det lønner seg! :)

Høyttalere, mikrofoner og miksebord til vielsen er fra DJ Booking Norge (Djb.no) + at vi hadde en lydtekniker på plass som sørget for at alt gikk riktig for seg. Hadde ikke vært så gøy med utendørs vielse uten lyd, haha, så her anbefaler jeg å velge noen proffe som tar seg av det. Vil opplyse at vi har fått noe rabatt – men jeg er utrolig fornøyd og kan anbefale dem på det varmeste! De ordnet også alt av lys og lyd til festen for oss – dette innlegget får komme senere!

Alle foto: Mattias Bergdal

Comments

 1. Anine says

  Så rørende og fint! Hadde vært kjempe hyggelig om du vil dele film fra bryllupet også, men skjønner om du vil ha den privat <3 Jeg lurte på om du ville skrive et innlegg om det å bli stemor? Eller evt ha en spørsmålsrunde hvor vi kanskje kunne kommet med litt andre spørsmål til deg også?:) Gratulerer som nygift, og nyyyyt tiden<3 Stor klem fra fast leser i MANGE år

  • Annette Haga says

   Hei Anine :D Ja, jeg kommer nok til å dele en film etterhvert! Ja jeg kan nok få laget et innlegg om det, og bare å sende inn spørsmål så kan jeg samle det sammen. Klem, og takk for at du titter innom!

 2. Jenni says

  Herlighet så vakkert! Sitter med tårer i øyekroken her. Du må jo være verdens vakreste brud og dere er så fine isammen. At du hadde skrevet noen ord til Nemo viser hvor omtenksom du er. Gratulerer igjen. Og ønsker dere alt vel i fremtiden. Klem

 3. Anette says

  Utrolig flott vielse! Takk for mange fine tips! Men er det lov å spørre om budsjettet for dette bryllupet? Sånn ca.? Ønsker meg mange av de samme tingene, så er jo greit med en pekepinn med tanke på pris!
  Tusen takk! :)

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Vi hadde håpet å lande på rundt 200 000, men det ble litt mer enn det altså. Anbefaler å lage et tydelig budsjett i forkant, for det er så mange småting som totalt sett utgjør mye penger. Lykke til med planlegging!!

 4. Therese says

  Så utrolig nydelig:) Vakre mennesker begge to:) Lurte på om du ville dele videoen med oss? Ser for meg at det er så utolig vakkert, så jeg vil gjerne se:)

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Vi har ikke fått videoen enda, men gleder meg veldig til å gjenoppleve dagen! Har hvertfall tenkt til å dele en litt kortere versjon :D

 5. Emilie says

  Såå fint! Ble helt rørt, særlig når jeg leste at du sa noen ord til Nemo <3 du er nok den beste "ekstramammaen" en gutt kan tenke seg!

 6. Astrid says

  Får faktisk tårer i øynene av bildet av deg, Emil og Nemo. Så fint du inkluderte han og ga han oppmerksomhet under vielsen også. Som skilsmissebarn selv så varmer dette i hjertet <3 Og det blikket han ser på deg med! Nei, åh, jeg blir faktisk rørt!

  • Annette Haga says

   Så koselig kommentar, tusen takk <3 Var litt usikker på om jeg turte det, men veldig glad for det! Klem klem

 7. Elisabeth says

  Så nydelige bilder <3 Blir helt rørt jeg :) Har lest bloggen din i flere år enn jeg kan telle, og synes du ser så utrolig lykkelig ut! Dere stråler og passer hverandre så godt <3

 8. Dwightinha says

  Så fint at du har begynt å blogge litt igjen. Savnet den fine bloggen din. Nyyydelig brudekjole.
  Gratulerer hjerteligst både med bryllup og graviditet.

 9. Ida says

  Nydelig <3
  Så gøy å lese om bryllupet!

  Har du mulighet til å legge ut link til den hvite løperen? Synes det er vanskelig å finne fine hvite på nett og Ebay.

  • Annette Haga says

   Heei! Jeg synes også det var vanskelig – og den vi endte med å kjøpe var VELDIG tynn. Så den blåste nesten bort – så tror kanskje ikke jeg vil anbefale akkurat den vi endte opp med å kjøpe.. Men jeg søkte bare på white aisle runner:)

 10. Ingrid says

  Hei, utrolig fint og ikke minst idyllisk vigelse! Jeg lurte bare på om du gjerne kunne skrevet ett innlegg om humanetisk bryllup, ettersom jeg selv har lyst på borgerligvigelse istede for kristent, men kan dessverre veldige lite om det.

  • Annette Haga says

   Tusen takk!! Synes egentlig jeg har skrevet en del om det, er det noen spørsmål må du bare stille dem!! Ellers finnes det masse info på nett :D Du må melde deg inn og betale en avgift (rundt 350 kr tror jeg), og så koster selve vielsen rundt 4800 kr. Etter at du får tildelt en vigsler så har man et møte, og snakker rundt vielsen – og så fikk vi beskjed om å svare på rundt 20 spørsmål hver for oss (om forholdet, hverandre, oss selv og hva som er viktig for oss osv.) Så velger du selv hva slags innslag du vil ha – om du vil ha noen til å lese dikt eller synge – det er veldig fleksibelt :D KJEMPEfornøyd!!

 11. says

  åh, såå nydelig bryllup! Skikkelig pinterest perfect <3 Nydelige dere! Drømmer tilbake til min egen bryllupsdag ofte, det er det fineste jeg har opplevd<3

 12. Ann says

  For ett drømmebryllup!! Kom noen tårer for å si det sånn! Og gratulerer så mye med baby på vei :) nyt graviditeten, du har mye å glede deg til :)

 13. christina says

  Gratulerer så mye <3 og for en nydelig brud , gosh !
  haha, et spørsmål – du vet ikke om noen av de søte forloverne dine er interessert i å selge kjolen? (str 36-38) er veldig interessert i denne type kjole og finner ikke noe lignende noe sted!
  er ofte man vil selge kjoler man ikke bruker så ofte, så derfor spurte jeg. klemmer <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *