Baby kicks // Gravid uke 22

De siste 2-3 ukene har det skjedd så masse, og endelig kjenner jeg liv hver dag. Det startet forsiktig med små bevegelser i magen, hvor jeg var usikker på om det var babyen eller bare magen min som rumlet.. Det er så vanskelig å forklare det, men for min del startet det hvertfall veeeldig forsiktig. Så var det én kveld vi hadde lagt oss hvor jeg var rett ved å sovne og så BAM – plutselig kjente jeg et såpass kraftig spark at jeg ble livredd. Haha, jeg klarte faktisk ikke å holde inne et lite skrik fordi det var så uvant og jeg ble så skremt. Tror faktisk jeg sa høyt»håper ALDRI det skjer igjen», haha. Men jeg har jo gledet meg i månedsvis til å endelig kunne kjenne det, og det er så koselig.

Den siste uken har jeg kjent tydelige spark hver eneste kveld, gjerne rett før jeg legger meg. Jeg ligger konstant med en hånd på magen når jeg slapper av, og som regel kjenner jeg det best på venstre side. I går snakket jeg med en kollega på jobben som har termin bare noen dager før meg (gjett hva vi snakket om..), og de små sparkene jeg har kjent virket plutselig ikke som så mye når jeg fikk høre at hun sliter med å sovne fordi babyen beveger seg så mye.

Og gjett hva som skjedde meg i går kveld?… Altså, jeg har vært som en zombie i dag fordi jeg sovnet så sent. Det føltes virkelig ut som om han holdt på med en full karate-session der inne, full fart i timesvis og jeg kjente det SÅ godt!

g-22Termin: 21.03.2018
Gravid uke 22
21+3
133 dager igjen…

Babyens størrelse: Nå er han ca 26 cm lang og på størrelse med en kokosnøtt.

 Graviditetssymptomer: Ganske likt som forrige oppdatering mindre kvalm og mindre trøtt, noe som er veldig deilig. Ellers har jeg en del kynnere.

Vektøkning: De siste ukene har jeg gått opp litt mer, så nå er jeg totalt +5 kg.

Cravings: Akkurat nå har jeg den ene hånden nede i boksen med havreflarn, og det er kanskje ukens største cravings. Ellers er det som vanlig: sjokolade og alt som er søtt. Men jeg prøver å begrense meg og spise meg mett på ordentlig mat.

Innkjøp: Det var på tide å kjøpe meg et par gravid-strømpebukser, så det fikk jeg rasket med meg i butikken på vei hjem fra jobb i dag :) Ellers har jeg skrevet ferdig en innkjøpsliste til babyen, men jeg tror vi venter med å handle inn det meste til neste år.

Kropp og forandringer: Ingen strekkmerker eller pigmentforandringer – foreløpig. Magen vokser for hver dag og nå klarer jeg ikke skjule det like godt lenger.

Energi: Jeg blir fort sliten, men sånn generelt er energinivået bedre enn tidligere.

Kjønn: Gutt ❤️ Gleder meg masse til å bli guttemamma!!

Navnevalg: Nå har vi bestemt oss, og kaller babyen for navnet sitt hele tiden.

Hva gleder jeg meg til: Det er jo ikke sånn altfor lenge til jul, så det gleder jeg meg til. Jeg skal egentlig bare prøve å nyte tiden best mulig nå som formen er bra, og så gleder jeg meg masse til å innrede barnerommet. Vi har vært med på et par budrunder den siste tiden – og jeg gleder meg til vi endelig får kjøpt noe nytt:)

Comments

 1. Tina says

  Det er så koselig med de første sparkene 🙂 Husk at du skal kjenne spark hver dag. Etter uke 28 skal man kjenne spark hver dag. Kjenner du mindre liv enn det du er vant med en dag, må du ringe føden/barsel for å komme på en sjekk

  Jeg skriver dette for å informere, da jeg har mistet selv og vet at mange kviet seg for å ringe føden og dagen etterpå har det vært for sent. Håper ikke jeg skremmer deg! Kai deg masse med sparkene :*

 2. Silje says

  Jeg har nok aldri kommentert før, men må bare si at det er så utrolig koselig og ekstra stas å følge med på bloggen nå. Jeg skal også etter planen bli guttemamma før første gang i mars rett før deg og det er så gøy! Du ser fantastisk ut og jeg gleder meg så på dine og deres vegne spesielt eller en tøff start på prøvingen. Her gikk det så fort at vi nok fortsatt er litt i sjokk, men overlykkelige 🙂 Masse lykke til videre!

 3. Tonje Cathrine says

  Så flott du ser ut Anette. Så korselig å kjenne den lille i magen. Jeg er i uke 19 + 4 og venter spent på tydelige spark. Har du bestemt deg for vogn? Jeg har vært å sett i butikk i dag. Veldig mye fint å velge i. Ha en fortsatt fin uke.

  • Annette Haga says

   Hei! Tusen takk. Nei vi har ikke bestemt oss helt enda! Kom gjerne med tips om hva dere ender opp med å velge og hvorfor, om du vil 😀

 4. Ragnhild says

  Så nydelig du er med gravidmagen:) Jeg har termin en mnd etter deg og synes det er så koselig å følge med på andre som er gravide:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *