15 ting du ikke bør si til en moteblogger

blog984Ok, jeg digger jobben min og er veldig takknemlig for alt det positive som følger med det å blogge! Men noen ganger… sier folk mye rart.. Her er en liten liste (please, ikke ta det for seriøst, haha) 😀 Og legg igjen en kommentar om du har noe du vil føye til på listen!

1. Jeg skal også starte å blogge, så jeg kan få sponset masse gratis!
Ja, for du regner med at du kommer til å få tusenvis av lesere over natten, eller? 

2. Det er ikke rettferdig at en blogger kan tjene like mye som en lege
Nei, det er jeg helt enig med deg i! Men verden er jo ikke rettferdig på noen som helst måte – og er det mer fortjent at f.eks fotballspillere og skuespillere casher inn mer enn de som redder verden? Nei… Enkelt og greit. At firmaer betaler for annonseinnlegg som treffer målgruppen er jo åpenbart fordi det er verdt det. Markedsverdien styres ikke av hva som er rettferdig.

3. Er du en moteblogger? Haha!
«Blogger» føler jeg har blitt et negativ ladet ord og det er ofte jeg føler jeg må forsvare jobben min. Mange ser på blogging som noe ekstremt overfladisk, teit og useriøst. Og det er helt greit det! Men jeg er stolt jeg, av at en hobby som jeg startet med som 17-åring har utviklet seg til å bli et levebrød – noe de aller færreste faktisk får til. Man lærer ekstremt mye av å komme inn i bransjen i tidlig alder, bygge sin egen business og ikke minst få et stort nettverk!

BLOGG8044. Her er teksten vi ønsker at du skal ha med i blogginnlegget om produkt x
Du kan gjerne sende en brief på hvordan du tenker at innlegget skal vinkles og utformes, men ikke forveksle det med at du som annonsør skal skrive bloggteksten min. Og du bestemmer heller ikke hva jeg skal mene om produktet du sender meg, sorry.

5. Sånne blogg-eventer er bare fulle av masse falske folk, og ingen spiser en eneste cupcake
Neeeida. De aller fleste er genuint hyggelige og søte. Man kan aldri komme like godt overens med alle, men reality check: verden er full av falske mennesker uavhengig av hva man jobber med. Når det gjelder cupcakes, makroner og andre ting som serveres på eventer: kanskje man spiste før man kom? Kanskje man ikke har lyst på? Kanskje man drar på eventer annenhver dag og prøver å ha et ok kosthold? Eller kanskje man spiser to!? (guilty). Haha, blir for dumt.

6. Ehh… Er det der trendy, eller noe?
Ja det er det. Og du kommer mest sannsynlig til å gå med det samme neste år 😀

7. Kan du gi meg noen gratis klær?
Hvis du er en god venn kan du godt få klær jeg ikke bruker lengre. Men når jeg blir sponset er det jo for en grunn; at jeg skal style det sammen med mine egne plagg og vise det frem.

blogg048. Hvorfor kan du ikke bli med på dette, og så heller blogge senere?
Fordi blogging ikke er noe jeg gjør på fritiden – det er jobben min! Jeg spør vel ikke deg om du kan droppe å dra på jobb i morgen?

9. Hvordan kan du bruke så mye penger på å shoppe?
Fordi jeg kan? Fordi jeg vil? Fordi jeg er en moteblogger som igjen tjener penger på at jeg viser frem bilder av hva jeg har på meg og hva jeg shopper? Fordi jeg også vet at fine ting gir meg flere followers – og at jeg kanskje hadde brukt pengene annerledes om jeg ikke tenkte på den måten? Og… vent.. Har jeg også rett til å kritisere deg for hva du velger å bruke dine penger på? Eller spørre deg hvor mye du selv tjener i måneden, som om det er min business? 

10. Kan jeg spise nå?
Toooooo sek – jeg må bare knipse et bilde (eller fem) først!

11. Fryser du ikke? Er ikke det ukomfortabelt?
… Jo… Av og til.. Men hva gjør man ikke for fine bilder, si.

blog984412. Jobben din er så avslappende
Av og til, ja – mesteparten av tiden det helt motsatte. Man har alltid nye innlegg å skrive, nye bilder som skal tas, nye kollasjer som skal lages, inspirasjonen og kreativiteten bør være på topp hele tiden og det er masse jobb «behind the scenes», som å jobbe med samarbeidspartnere, løpe i møter og være tilgjengelig på mail hele tiden. Uavhengig om det er helg, helligdag eller ferie. Men det er helt klart at det er hva man gjør det til selv – men om man er et snev perfeksjonistisk kan det være vanskelig å sette grenser for seg selv og ta mentalt fri. Fordelen er at du styrer din egen arbeisdag og kan jobbe fra hvor som helst i verden – ulempen er at man ofte bruker store deler av ferier sittende foran skjermen.

13. Du ser mye penere/kulere/freshere ut på bloggen enn i virkeligheten
Herlig med sånne oppløftende kommentarer i hverdagen (selv om din mening om meg er glemt etter to sekunder). Men ja det gjør jeg helt sikkert, jeg velger jo alltid ut de bildene som jeg selv synes er de fineste og TRO meg – jeg har blitt (for) bevisst på utseendet mitt etter å ha studert meg selv på bilder i såpass mange år, haha

14. Vi ønsker et annonseinnlegg på bloggen din, i bytte mot denne goodiebagen
Skjønner. Så jeg skal bruke mine egne penger på å skatte av denne goodiebagen, slik at jeg får mer utgifter enn inntekter?

15. Skal du gå kledd sånn?
… 😀

// English translation: copy + paste into Google Translate

Comments

 1. Julie says

  Det skinner tydeligt igennem på din blog at du er en sød og genuin person Annette. Jeg har aldrig trykket unfollow på din blogg siden 2008 mener jeg? Jeg hilste på dig udenfor Guess i Oslo dengang for mange år siden – et møde med min yndlingsblogger jeg aldrig glemmer. I dag er du stadig det – netop fordi du er dig selv altid<3 Håber på mange flere år med dig og din fine blog fremover!

  • Annette Haga says

   Snille du! Tusen takk – og jeg husker også veldig godt at jeg møtte deg også <3 Glad for å ha deg som leser. Stor klem!

 2. R says

  Haha, morsomt skrevet.. I guess du har rett
  Men er lett å bli sjalu når vi ser alt det gøye dere får gjøre mens vi kanskje sitter på et kjipt kontor og tjener lite.

 3. Ina says

  Likte nr 6 og 15, haha 😀
  Fortsett med det du gjør, jeg elsker bloggen din og har fulgt deg i mange år =D

 4. says

  Haha, så morsomt og annerledes innlegg Annette 🙂 Dette likte jeg! En morsom vri på innleggene som har blitt skrevet rundt om kring om hvordan det er å være blogger. Tommel opp og god helg til deg!

  Klem fra Trine på Klisjéhjemmet

 5. Malin says

  hahaha 😀 Tror ikke alle skjønner faktisk hvor mye arbeid det går ned i å være en profesjonell blogger. Morsomt innlegg, elsker det! 😀

 6. Heidi says

  Eg har fulgt deg og bloggen din i mange år – heilt sidan du jobba på the body shop (stemmer ikkje det?), og hands down – du er superkul, superpen, supersmart og jordnær 😀 djises! Syns det er råtøft at du kan leve så godt av bloggen din, og eg syns virkeleg du fortjenar det (sjølv når eg sitter grønn av misunnelse :))! Stå på!

 7. Oda says

  Herlig! Og på punkt 2 syns jeg du virkelig traff spikeren på hodet: «Markedsverdien styres ikke av hva som er rettferdig» – så sant, og viktig å huske på!

 8. Cecilie says

  Fantastisk innlegg! Synes du skal stå på videre, for bloggen din er veldig bra. Jeg er ikke egentlig spesielt interessert i mote, men har likevel fulgt deg i flere år. 🙂 Rett og slett fordi det du gjør er imponerende, jeg klarer knapt nok å ta på mascara og gre håret; det å style et antrekk synes jeg er kjempevanskelig. Du gir inspirasjon til mange, det er det ikke alle som gjør! 🙂

 9. Mathilde says

  Hahahah, herregud! Jeg skjønner faktisk ikke at du orker. Jeg hadde hvertfall klikka, spesielt av de useriøse henvendelsene fra annonsører.

 10. Vibeke says

  haha.. Fantastisk! 😀 Beste jeg har lest på lenge! Noen ganger må man bare si det som det er. You go girl <3

 11. Hanne says

  Punkt 9 stusser jeg litt på.. Du har jo, slik det fremstår på bloggen, et enormt (over)forbruk. Har du ingen kvaler ved dette og hva du signaliserer? Det er mange grunner til at et slik forbruk er skadelig og spesielt skadelig å reklamere for, blant annet med tanke på miljøet. Har du noen tanker om dette? Du er jo også en av bloggere som flyr veldig mye. Jeg synes du har virket veldig reflektert tidligere, og er nysgjerrig på meningene dine rundt dette. 🙂

 12. Emilie says

  Hahaa digger det! Syns faktisk det er rent irriterende når folk skal påpeke at bloggere ikke er fortjent inntekten. Én ting er at det finnes mange uopplyste(dumme) mennesker, det er vi alle klar over, men altså; tror de ærlig talt at bloggere tjener såpass ved kun å sitte på ræva foran macen? Syns i det hele tatt det er ganske spesielt at så mange mener de har krav på å vite hvor mye dere tjener også. Altsåå halloo

 13. Lena says

  Herlig innlegg, Annette! Folk forstår virkelig ikke hvor mye tid som må legges ned i en toppblogg, og spesielt det faktum at dere «alltid er på jobb», dere kan ikke bare plutselig ta dere en toukers ferie. Jeg tenker selv innimellom «ah, de er så heldige som får så mange muligheter, får reise så mye, møte så mange spennende folk» osv., men jeg er samtidig fullt klar over at det er kun fordi dere har jobbet for det, hardt og lenge, og dere fortjener det. Det har ikke kommet gratis, som ting som regel ikke gjør, men dessverre er det mange som ikke forstår dette. Du virker som et svært genuit og godt menneske, og du er en av de nydeligste kvinnene jeg vet om. Jeg unner deg virkelig alt godt! Stå på! 🙂

 14. Marianne says

  Jeg vil bare si at du har rett i å være stolt av jobben din! Du sprer både glede og innspirasjon til oss lesere, og det synes jeg er en kjempe værdig jobb!! ♥

 15. Aline says

  Du svarer bra og det er nok mye mer jobb enn det folk flest tror 🙂 Jeg synes noen av svarene dine er litt på grensen til spydige, men det er vel grenser for hva man skal takle å bli spurt om hele tiden; )

 16. says

  Haha, herlig innlegg! Dette likte jeg å lese 🙂 Har selv fått nedlatende kommentarer om at jeg er blogger. Spesielt på fest går disse kommentarene hele tiden «åja, du er bloggern du ja, stemmer det» og dem i tillegg prater på en nedlatende måte. Sånt gjør meg ganske irritert!

 17. Juni Sulen Skogseth says

  Hei!
  Jeg har lest bloggen din i mange år og synes du er veldig flink både å skrive og ta bilder. Ikke minst å inspirere når det kommer til klær og klesstil. Jeg bare reagerte litt på svaret ditt på «Hvorfor shopper du så mye?». Jeg synes selvfølgelig at du skal få shoppe så mye du vil, siden det er en del av jobben din og ikke minst du har råd til det. Men det som er veldig dumt er at det er utrolig dårlig både for miljøet og ikke mist ofte de som lager klærene. (Du har kanskje sett sweatshop?). Jeg ville bare legge ved en video, som jeg håper du kan ta deg tid til å se (og kanskje dele på bloggen:-)). Det er en veldig fin video der Julia Roberts har «hovedrolle» og den handler om hvordan vi mennesker har et ansvar på jorden og for naturen. http://natureisspeaking.org/mothernature.html. Det hadde vært utrolig kult om du kunne skrevet om noe slikt og jeg tror det kunne gjort en stor forskjell!!
  Hilsen Juni.

 18. says

  Dette var dagens INNLEGG for min del nummer to etter onnlegget til pappahjerte om Tooji. Det er som om jeg skulle ha sagt det selv 😀

 19. says

  Haha! Likte dette veldig godt! Merker jeg blir flau hvis folk finner ut av at jeg blogger, men jeg elsker jo å lese blogger og ser aldri ned på de som gjør det:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *