13 ting som gjør mammalivet enklere

Jeg husker de første dagene hjemme med Sander og at jeg tenkte for meg selv: hvordan kommer jeg til å klare å få til NOE som helst her hjemme fremover, annet enn å kose, trøste og passe på ham? Og for hver dag kjente jeg at det ble mer og mer viktig å ha det ryddig rundt meg. Nå som det har gått noen uker tror jeg det handler litt om at det var så mye jeg ikke hadde kontroll over med tanke på kroppen min, mens det å rydde gjør at jeg i det minste får organisert tingene rundt meg og gjort det fint. Nå er det ikke fullt like irriterende med ting som ligger slengt litt her og der, men det er viktig for meg at alt skal ha sin plass. Selv om alle tingene ikke akkurat ligger på plassen sin samtidig, haha.

hyttetuur5Annette 3 år tilbake: Bruker vaskemaskinen to ganger i måneden, rydder ikke av kjøkkenbenken før det flyter over, støvsuger først når det ligger svære hauger med støv i hjørnene…

Annette i dag: Hver kveld MÅ putene legges fint på plass i sofaen, mac-ene legges bort fra bordet, fjernkontrollene gjemmes inn i inn i tv-sjenken – selv om jeg vet at jeg skal stå opp bare noen timer senere og være hjemme hele dagen.

Før brydde jeg meg egentlig ikke så mye om å ha det ryddig, det var mest det at jeg ville gjøre det fint for andres skyld. Nå er det kun for min egen del.. Så det er håp for alle rotehoder der ute! Jeg føler meg så mye mer glad og i balanse når det er fint rundt meg. Og det er ikke verdens letteste kombo når man har barn har jeg skjønt! Fordi man skal jo leve i hjemmet sitt også. Noen dager lar jeg det bare flyte med god samvittighet fordi det er jo egentlig ikke så viktig. Og man skal såklart kose seg i permisjonstiden og ikke la seg stresse over at ting ikke ser perfekt ut hjemme!! Men – det er litt morsomt hvor mye mer effektiv jeg har blitt av å ha en liten baby i huset. Fordi når han først sover tungt.. Da utnytter jeg det max! Det blir nok ganske mye mer utfordrende å holde orden etterhvert som han blir større tenker jeg 😉

Her er en liten liste med ting som gjør livet mitt enklere og mer effektivt 🙂

– Hver gang jeg går fra et rom til et annet prøver jeg alltid å ta med meg noe, slik at jeg smårydder gjennom hele dagen i stedet for at det hoper seg opp.

– Det er faktisk ikke noe problem å ha tid til å freshe meg opp og sminke meg hver dag. Men da må jeg nedprioritere andre ting… Sånn er det for alle! Ingen får tid til absolutt alt – så man må velge – og full makeup på en hverdag er absolutt ikke det viktigste for meg. Jeg velger ofte å heller ta en ansiktsmaske og spraye meg kjapt med selvbruning – så føler jeg meg freshere på mye kortere tid. To strøk med mascara tar heller ikke lang tid…

– Masse smokker! Sander elsker smokk og derfor har jeg alltid favorittsmokkene hans både på soverommet, stellerommet, badet og i stuen. Så slipper jeg løpe rundt og lete etter dem..

– Jeg har to «roteskuffer» i en kommode, hvor jeg legger unna ting som kan være der «enn så lenge». Mange av Emil sine ting havner der, hahah

– Å kunne ha barnevognen inne. Dette er SÅ magisk når det er dårlig vær ute, og jeg kan trille Sander rundt fra kjøkkenet til stuen og badet mens jeg gjør litt andre ting – da pleier han dessuten å sovne. Ellers sover han gjerne mye tyngre ute i frisk luft, så etter trilleturen er ferdig pleier jeg å sette barnevognen ute på terrassen og så følger jeg med på når han våkner.

hyttetuuur1– Jeg bestiller fra kolonial hver uke og får det levert hjem. På den måten vet jeg at det alltid er noe middag/lunsj hjemme, og grønnsaksskuffen vår er alltid stappfull. DET er digg det. Jeg kjøper dessuten hele tiden ekstra pakker av forbruksvarerene våre, slik at vi aldri går tomme for bleier, våtservietter, dopapir, sminkefjerner, tannkrem osv.. Da slipper jeg unødvendige småturer innom butikken.

– Hver kveld koker jeg alle flaskene og fyller dem med kokt vann før jeg legger meg. Vil anbefale å ha mange nok flasker slik at man slipper å koke dem flere ganger daglig. Jeg vet at mange andre flaskemammaer elsker Babybrezza, men foreløpig har jeg ikke følt behov for det.

– Vaskemaskinen får som regel kjørt seg noen runder hver dag, men jeg gidder ikke bruke så mye tid på å henge opp – så det meste går i trommelen også..

– Lekegrinden i stuen tar mye plass og er egentlig ikke «nødvendig» siden han ikke krabber enda, men jeg tenker det er greit å venne han til den allerede nå. Her har jeg oppi babygym, masse pledd og litt småting.

– Når jeg har tid går jeg gjerne gjennom ulike kategorier av ting vi eier, klær osv – for så å kun ha fremme det vi faktisk bruker i hverdagen/denne sesongen. Alt annet skal på loftet eller i boden ute! 90% av skoene mine står faktisk oppe på loftet.. Men færre ting gjør ryddingen enklere.

– Jeg pleier å sette på oppvaskmaskinen hver kveld før vi legger oss. Neste dag tar jeg ut rene glass, bestikk osv rett fra maskinen når det skal brukes, fremfor å sette det inn i skapet først. Føler jeg hvertfall sparer «litt» tid på det. På kvelden rydder jeg ut resten av det rene, fyller maskinen med det som har blitt skittent under dagen og starter en ny vask. Dette fungerer ikke dersom alle fire er hjemme – da rydder jeg inn alt det rene på morgenen og setter inn det skitne underveis gjennom dagen.

– Store kurver er gull verdt til å samle oppi masse leker og ting som ofte flyter, samt egne kurver til alle babypledd, gulpekluter osv. Jeg hater når klær ligger rundt på gulvet, så i tillegg til skittentøyskurven på badet har vi en ekstra kurv inne på soverommet. Der slenger jeg ofte i det som min bedre halvdel har strødd rundt seg (…..) – så får han senere sortere hva som er rent og skittent oppi der selv, haha

 – Vaskehjelp annenhver uke. Det gjør virkelig livet mitt enklere, for selv om jeg elsker å rydde så er jeg ikke spesielt glad i å vaske.

Og selv med denne listen så føler jeg aldri at jeg kommer helt i «mål» altså.. Huset er jo heller ikke ferdig innredet, så ting tar litt tid – og nå som vi ENDELIG har sol og sommer må man jo utnytte det og kose seg ute! Men om dere vil dele deres smarteste tips for et enklere «mammaliv», så legg gjerne igjen en kommentar <3

Comments

 1. Vilde says

  En kurv på soverommet til det som mannen slenger rundt seg av klær! Verdens beste lifehack! Takk!!! ❤️

 2. Dk says

  Flotte tips, men oppvaskmaskinen skal aldri gå om natten mens dere sover pga brannfare. Spesielt viktig med barn i huset.

 3. christina says

  Hei fine Annette:)
  så fine forslag. vet du hvor jeg kan få tak i slike store kurver(..og små og mellomstore) ? Klem:*

 4. Tilia says

  Ble egentlig råprovosert av dette innlegget. Fikk inntrykk av at du som mor hadde skjønt at ting ikke alltid er så lett.
  Er ikke typen som kommenterer innlegg (å særlig ikke negativt), men når det kommer til å hvor lett det er å ordne seg å at det kommer til prioriteringer.
  Dette er IKKE likt for alle!
  For oss som har babyer som ikke kan legges ned i det hele tatt er en ansiktsmaske osv helt umulig. Det er ikke likt for alle…
  Resten av alt du gjør er supert, men heller ikke en prioriteringsak! Er flott at du har en baby som gjør det mulig for deg å få til alt dette, men for meg som ikke har mulighet til å gjøre noe av det du nevner så får du bare oss andre til å virke som late mødre som ikke prioriterer rett!

  • Anonym says

   Alle babyer er ikke like, og Anette skriver ut fra sin erfaring. Jeg kan da ikke skjønne at du blir provosert av dette? Hvordan kan hun vite at du ikke kan legge ned barnet ditt og at hun derfor ikke har lov til å komme med tips som involverer det? Du virker ekstremt selvsentrert hvis du ikke klarer å se at andres situasjon er forskjellig fra din og derfor vil deres hverdag følgelig være annerledes. Du må jobbe med deg selv hvis du tolker det dit hen at andre mødre er late fordi hun kommer med noen fine og hjelpsomme tips, virker som du går inn for å tolke dette slik det overhodet ikke er intendert.

  • L says

   Det er jo som du sier; ikke likt for alle. Jeg har en baby som ikke sover mer enn ti min på dagtid på egenhånd og ellers må bysses/vugges om han skal få mer søvn. Men jeg blir ikke provosert av at andre har sovebabyer. Litt misunnelig selvsagt! Det er jo kjempedeilig for dem!

 5. K says

  Jeg er veldig ryddig av meg og klarer ikke å slappe helt av hvis noe ikke er i orden, hehe! Jeg tenker egentlig ikke over at jeg rydder, for det er bare så naturlig for meg. Mens jeg lager mat så vasker jeg alt jeg er ferdig med underveis, slik at det kun er tallerkener og bestikk som må i maskinen når man er ferdig å spise. Slenger aldri noe på gulvet, så trenger heller ikke plukke noe opp derfra. Skittent tøy går i en kurv, mens babyklær som er brukt men ikke skittent går i en annen kurv slik at det kan gjenbrukes. Hvis mannen legger klær på gulvet, legger jeg det i skittentøyskurven bare. Når jeg er ferdig å fjerne sminken på kvelden så vasker jeg over vasken og toalettet med våtservietter for bad, gjerne speilet også hvis det er flekker der. Etter sminke og tannpuss på morgenen så skyller jeg over vasken med varmt vann og hender bare. Alt av ting og gjenstander må ha fast plass, da er det enkelt å rydde vekk. Greit med en roteskuff til småting også! Ikke la ting ligge, bare ta det med en gang 🙂

 6. Linn Dodds says

  Du stråler sånn om dagen, det er nydelig å se!! Og du ser helt fantastisk ut (som alltid) 🙂
  Det er så gøy, for jeg har fulgt deg helt siden oppstarten av bloggen, og det er så morsomt å ha fulgt hele utviklingen og de ulike epokene i livet, og jeg elsker at du tok opp bloggingen igjen.

  Ser ut som du også har fått et annet fokus etter hvert, og bloggen er mye mer genuin, og jeg elsker de hverdagslige innleggene.
  Du vil alltid være en favoritt! MEN et lite spørsmål: HVOR er de nydelige sandalene fra? Gurimalla <3

  Ha en herlig torsdag!

 7. Bevc says

  Jeg gjorde slik som du med flaskene den første tiden, og hadde samme formening som deg om baby brezza, helt til jeg kjøpte en selv. Det er mye mer herlig og lettvint enn å helle på flasker altså. Og får kun tid til å sminke meg eller dusje hvis samboeren er hjemme, noen dager får jeg ikke kledd på meg engang. Med mindre jeg vil gjøre det til hylskriking da selvfølgelig, men alle babyer er forskjellige 🙂 Og helt enig med deg i at barnevogn inne er gull verdt! 🙂

 8. Julie says

  Kurv til mannens klær og ting må jeg skaffe meg og! Takk for tips. Vi har «stolen» der det alltid er klær, og jeg hater det.. alltid panikkrydding der når vi får besøk. og badekar-kanten. Argh.

  Gjør mye likt som deg ellers, rydder gjennom hele dagen. (Og lar alltid oppvask og vask/tørk gå på natta, og lader tlf om natta, vet det er brannfarlig bla bla bla…) Men jeg har et tips til deg; deleger ansvar! Når man er en familie må alle hjelpe til, jeg har en bonusdatter på 6 år som elsker å hjelpe til å dekke bord, tørke støv osv så lenge vi gjør det sammen, gjerne med musikk eller noe så det blir gøy:) Mannen er verre å motivere.

  Eneste tipset jeg har å dele er at jeg gjør mye før jeg legger meg heller enn å få det travelt på morgningen. Pakker matpakker, legger frem klær, pakker sekk osv. Alt som er gjort på forhånd er tid spart i mine øyne. Også er jeg veldig glad i sortering. Sorterer klær etter str, sorterer leker på barnerommene, og alt har sin plass:) Da har jeg det bra, haha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *